HomeTerres de l'EbreTres olis extra verge produïts a les Terres de l’Ebre han estat...

Tres olis extra verge produïts a les Terres de l’Ebre han estat inclosos a la prestigiosa guia ‘Flos Olei’

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent a la Guia Parker dels vins, ha inclòs en l’edició del 2019 tres olis extra verge produïts a les Terres de l’Ebre: Oleum Naturale de Rasquera, Montsagre Selecció Familiar Picual d’Horta de Sant Joan i Aureum Morrut, de la cooperativa Soldebre. Amb una puntuació respectiva de 90, 84 i 82 punts, estos tres olis han entrat a formar part de la llista dels millors olis del món. A la guia s’hi han inclòs 500 olis de 52 països. “Que tres olis elaborats al territori estiguen entre els millors olis del món ens diu que les coses s’estan fent ben fetes i que anem pel bon camí”, ha valorat Julio Monfort cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre. “També ens diu molt sobre les potencialitats dels olis del territori i que s’estan fent olis molt bons, d’excel·lència”, ha afegit.

L’oli que ha obtingut la millor puntuació és l’Oleum Naturale varietat arbequina de Rasquera, que n’ha obtingut 90 de 99 possibles. “Fem una producció curta però creiem i apostem per la qualitat”, ha explicat, Jordi Turch, de l’empresa familiar Oleum Naturale que per tercer any han entrat a formar part de la guia Flos Olei a més d’haver guanyat diversos concursos internacionals.

Montsagre és una empresa familiar d’Horta de Sant Joan que enguany ha entrat a formar part per primer cop de la guia Flos Olei amb l’extra verge Montsagre premium de la varietat picual, que ha obtingut 84 punt. Este oli ha obtingut també el premi Best in Class al concurs internacional d’oli de Nova York. “Tenim cura de tot el procés de producció i elaboració per produir un oli de molta qualitat. Estem orgullosos dels resultats, tant per la qualitat dels olis, com pels reconeixements que rebem”, ha explicat Albert Barrobés.

També la cooperativa Soldebre ha inclòs per primer cop un dels seus olis monovarietals en la guia Flos Olei, concretament l’Aureum 100% morruda. “Des del 2014 apostem per un oli diferencial de qualitat premium i gurmet”, ha explicat Pere Albacar, gerent de la cooperativa. Soldebre elabora, també en qualitat gumet, olis de les varietats farga i sevillenca. 

Oscar Meseguer
Oscar Meseguer
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies

-->