HomeTerres de l'EbreTretze professionals i nou usuaris, els positius de Covid en els dos...

Tretze professionals i nou usuaris, els positius de Covid en els dos brots actius al Verge de la Cinta

TERRES DE L’EBRE // El departament de Salut ha actualitzat els diferents brots actius en centres sanitaris i residències a les Terres de l’Ebre. La situació en este moment seria la següent:

A l’Hospital Verge de la Cinta hi ha dos brots actius que afecten en un cas a 6 usuaris i 12 professionals i en l’altre a 3 usuaris i 1 professional. L’hospital va anunciar dilluns que suspenia l’activitat quirúrgica no urgent en un context en què va haver d’aïllar més d’un centenar de professionals. 

Pel que fa al brot de l’Hospital Comarcal d’Amposta, el brot que s’hi va detectar afecta a 6 usuaris i a 2 professionals.

Quant al brot que es va detectar ja fa dos setmanes a ’Hospital de la Sant Creu de Jesús, afecta ara mateix a 16 usuaris de llarga estada i a 5 d’hemodiàlisi.

A la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita, els positius acumulats són de 51 usuaris -un més respecte a les dades de dilluns- i 14 professionals. La principal novetat és que hi ha hagut un mort d’entre els afectats per este brot. 

A la residència-llar L’Àngel d’Amposta, el brot detectat compta en aquests moments amb 8 usuaris positius i 2 professionals.

Finalment, a la residència de l’Onada de Gandesa s’ha detectat un brot amb 5 usuaris i 1 professional afectat. S’hi ha realitzat un cribratge a 89 persones entre usuaris i professionals i s’està a l’espera dels resultats.

Pel que fa a la pressió assistencial a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, actualment els ingressats per covid als diferents centres hospitalaris són: a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, 6; a l’Hospital Comarcal d’Amposta 18, a l’Hospital de la Santa Creu, 30 i a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 20 ingressats a planta amb covid positiu i 8 a l’UCI.

Donada la situació actual, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es troba en la Fase 1 del Pla de contingència i com a tal es funciona com una unitat per tal de fer front a les necessitats assistencials. La gerent de la Regió Sanitària, Mar Lleixà, ha assegurat que “territorialment es treballa amb tots els proveïdors per a reduir aquesta part de pressió assistencial i es donarà resposta tant a les necessitats covid com no covid mentre la situació ho permeti”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies