HomeTerres de l'EbreTurisme la Ràpita i els xefs amb Estrella Michelin, guardonats a la...

Turisme la Ràpita i els xefs amb Estrella Michelin, guardonats a la 29a Nit del Turisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha celebrat este dijous a la nit la 29a Nit del Turisme, la cita anual amb el sector turístic del camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i que aplegar més de 400 representants del sector públic i privat sota la cúpula de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. L’acte va estar presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i juntament amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó i la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé. 

La vetllada va servir per reconèixer el sector a través dels premis Jordi Cartanyà i Costa Daurada.El primer Jordi Cartanyà ha estat per a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, en la categoria de ‘litoral’, per la campanya de desestacionalització turística Temporada Alta #laràpita365. El guardó el va recollir l’alcalde, Josep Caparrós, que a través d’una piulada a Twitter celebrava el guardó: “Es reconeix així els nostres esforços per desestacionalitzar el turisme. Perquè a #LaRàpita estem oberts els 365 dies de l’any! #LaRàpita365. El premi ‘Jordi Cartanyà’ en la categoria ‘interior’ ha anat a mans del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, per la Ruta del Trepat, impulsada per aquesta institució juntament amb la DO vinícola Conca de Barberà.

Pel que fa al premi Costa Daurada, enguany ha estat per a cinc guanyadors, els cinc establiments de restauració de la demarcació acreditats amb una Estrella Michelin. Entre els premiats, per tant, els tres xefs ebrencs amb estrella: Fran López (Villa Retiro, Xerta), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Vicent Guimerà (l’Antic Molí, Ulldecona). Així mateix, també van rebre el premi Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), i Diego Campos (Rincón de Diego, Cambrils) i es va fer un esment al sisè restaurant que, tot just dimecres es va incorporar a la llista d’estrelles Michelin de la demarcació: el restaurant Deliranto, de Salou, amb el xef Josep Moreno al capdavant.

Balanç de la temporada turística

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, va presentar en el marc de l’acte el balanç turístic d’esta temporada al conjunt de la demarcació, a través de les dades del Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, actualitzades a 31 d’octubre. Un balanç que, any rere any, s’analitza per tal de “millorar la nostra destinació i augmentar la competitivitat del sector”, va assenyalar Roigé.

Les dades reflecteixen un nivell de pernoctacions que frega els 20,4 milions, generades per 5,3 milions de turistes. Aquesta xifra representa un lleuger descens, de prop del 3%, en relació a l’any anterior, atribuït a la recuperació de mercats clarament competidors, com Turquia, Grècia o els països del nord d’Àfrica, i a la incertesa generada pel Brèxit. Malgrat aquesta davallada, s’ha apreciat un increment del 6,5% pel que fa a les pernoctacions en l’àmbit del turisme rural i un 2,4% pel que fa als apartaments. Altres dades positives són la recuperació del mercat estatal, que incrementa quasi 2 punts el volum de pernoctacions a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i assoleix la xifra de 50,1%, i també l’increment de l’estada mitjana en general, que arriba a les 3,8 nits per visitant. Pel que fa a la procedència del mercat internacional, augmenten el rus, el portuguès i el nordamericà, es manté l’irlandès, i davallen lleugerament el britànic, el francès, l’holandès, l’alemany i el belga.

Dels 20,4 milions de pernoctacions, a la Costa Daurada s’ha arribat als 19 milions de pernoctacions, mentre que a les Terres de l’Ebre s’arriba als 1,2 milions i uns 420.000 turistes.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies