HomeSense categoriaTV3 anuncia que les Terres de l'Ebre podrien acollir el magatzem d'energia...

TV3 anuncia que les Terres de l’Ebre podrien acollir el magatzem d’energia “més gran del món”, amb 5.000 llocs de treball durant les obres

TERRES DE L’EBRE // Segons ha anunciat avui TV3 les Terres de l’Ebre podrien acollir la central hidroelèctrica de bombeig més gran del món, per generar i acumular tanta energia com tres reactors nuclears junts. La informació signada per Carles Prats i Padrós recull que els promotors han explicat per primer cop en què consistirà al “Sense ficció: Kilowatts d’aigua. El negoci del segle”, una inversió que anirà a la comarca de la Ribera d’Ebre .

Les grans xifres de la nova megahidràulic són: Potència instal·lada: 3.000 Mw; Emmagatzematge elèctric: 75,4 Gwh; Superfície afectada: 1.300 hectàrees; Volum bassa plena: 78 hectòmetres cúbics; Cabal d’operació: 762 m3/s; Pèrdues per evaporació: 150 l/s; Funcionament a ple rendiment: 29 hores; Inversió: 2.600 milions d’euros; Mà d’obra: 5.000 llocs de treball directes durant la construcció; Termini de preparació (projecte, llicències…): 3 anys; Termini construcció: 6 anys; Finalització 1a fase (4 grups generadors): finals 2026; Entrada en operació: 2027; 2a fase (plena operació central): final 2030. Ja han aconseguit l’aval del govern espanyol i la Unió Europea, que l’ha declarat un projecte d’interès comunitari. Preveuen que la nova instal·lació sigui un revulsiu econòmic i que serveixi per minimitzar la desnuclearització i la desindustrialització de la comarca. Tindrà, però, un gran impacte paisatgístic que han intentat minimitzar modificant el projecte inicial. La informació completa de TV3 es pot veure en este enllaç:

https://www.ccma.cat/324/les-terres-de-lebre-podrien-acollir-el-magatzem-denergia-mes-gran-del-mon/noticia/3096665/
 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 19

Últimes notícies