HomeSense categoriaUGT acusa Xavier Pallarès de donar informacions falses per defensar la supressió...

UGT acusa Xavier Pallarès de donar informacions falses per defensar la supressió dels guaites forestals

TERRES DE L’EBRE // UGT ha volgut sortir al pas de les declaracions del Delegat del Govern, Xavier Pallarès, en defensa de la supressió del cos de guaites forestals, en què el representant de la Generalitat a l’Ebre afirmava que la dissolució està avalada per informes dels Bombers i de Forestal Catalana; que els guaites tindrà accés ara a contractes anuals en lloc de faenes de tres mesos o que les condicions s’havien negociat amb els sindicats. UGT, com han fet altres agents que han criticat la mesura, també enfoca el fet que en la propera campanya d’estiu, entre la supressió dels guaites i la reducció del contingent d’ajudants d’ofici forestal, hi haurà 300 efectius menys.
 
 
Este és el comunicat d’UGT:
 
Davant les informacions aparegudes en la premsa el passat divendres, en les que el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès ha fet una sèrie d’afirmacions, des de la UGT volem deixar clars una sèrie de fets, no són opinions, són fets constatables.
  1. El delegat del Govern afirma que les places de guaita no s’amortitzen, això no es cert, les 96 places de guaites de la Relació de Llocs de Treball, 92 pressupostades i 4 no pressupostades, desapareixen totes i s’amortitzen.
  2. També afirma que els guaites se’ls ofereix un nou lloc de treball a jornada completa en lloc de 3 mesos a l’any com fins ara. Aquesta afirmació tampoc es certa, ja que la majoria de places en les que es recol·locaran als guaites són també de jornada parcial de 3 mesos a l’any (Ajudant d’ofici forestal).
  3. No hi ha cap acord amb els sindicats tal i com es manté per part del delegat de Govern. Ni els sindicats hem vist cap informe del que parla, ni el de bombers, ni el de Forestal Catalana.
  4. D’altra banda tampoc és cert que la recol·locació sigui en el Departament d’Agricultura, serà en el Departament d’Interior ja que totes les places són de la Direcció General d’Emergències del Departament d’Interior.
  5. Mentre la Generalitat ha deixat el manteniment de les torres i ara tenen alguna deficiència, la Diputació de Barcelona les té en perfecte estat i no ha tancat cap punt de guaita. Són maneres diferents de veure la prevenció, i la defensa de la natura.
  6. L’acord de Govern pel qual es tanquen les torres no parla en cap moment de dificultats de manteniment de les torres, el que sí diu és que es substitueix aquest personal professional per trucades de mòbil de particulars al 112, és clar que una cosa és estar a la plaça de Catalunya de Barcelona, i altra molt diferent en una serralada, que està darrera d’altra serralada, han de passar dues coses perquè aquest pla funcioni, que algú estigui lo suficientment a prop i que tingui cobertura. Perquè si no és així es cremarà tota la massa forestal.
  7. També és important destacar que de la categoria d’ajudant d’ofici forestal, (on es recol·locaran els guaites), hi ha 576 places, de les quals aquest any només es cridaran a 372 per a la temporada d’estiu, per la qual cosa ja no és que s’amortitzin 96 places de guaita, sinó que mancaran més de 200 persones més en la campanya d’aquest any. Tot això significa que aquest any hi haurà 300 persones menys.
  8. Aquestes decisions no tenen ni de lluny el recolzament de la UGT, ni de cap sindicat, és una decisió exclusivament del Govern de la Generalitat, que necessàriament haurà d’assumir les seves responsabilitats si passes qualsevol incident greu durant la campanya d’enguany.
  9. En tot cas aquest any ja se’ls ha dit als guaites que no seran cridats, amb la qual cosa no tindran cap ingrés tot i que els llocs de treball existeixen encara.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 89

Últimes notícies