HomeSocietatUlldecona acollirà el 10è Congrés Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia

Ulldecona acollirà el 10è Congrés Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia

La Casa de Cultura d’Ulldecona acollirà, el divendres 25 de novembre al matí, el 10è Congrés Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia. Després de 2 anys en què la covid ha impedit realitzar-lo, i enmig d’una collita mínima, el Congrés vol ser un repàs ràpid del qual ja s’ha aconseguit fins ara i, sobretot, un marcar els nous eixos de futur en matèria de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.

Després de la inauguració pel president de la Mancomunitat, Antonio Ollés; l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i els representants de les diputacions de Castelló, Tarragona i Terol, el president de l’Associació Teritori Sénia, Jaume Antich, parlarà de 14 anys d’oli certificat d’Oliveres Mil·lenàries’, mentre que la gerent de la Mancomunitat d’Oleoturisme i VALSIPAM, Maria Teresa Adell, ho farà sobre Oliturisme: transferència de resultats del projecte VALSIPAM.

Acabada la pausa-cafè, el director d’AEMO (José M. Penco) intervindrà amb la xerrada sobre ‘AEMO i les oliveres monumentals’. Després hi haurà un Tast d’olis pels Caps dels Panells Oficials de Tast de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó.

També hi haurà un acte de reconeixement per les Oliveres Mil·lenàries a les persones que ho han fet possible: els propietaris d’estes oliveres, les empreses elaboradores de l’oli, els ajuntaments que col·laboren a les àrees i camins, els restaurants que ajuden a la promoció del producte, les institucions amb estudis i algun ajut i moltes persones que de múltiples formes i durant aquests anys han ajudat a fer-ho possible, lliurant-se’ls una reproducció del nomenament com a SIPAM per la FAO. L’acte serà presidit per Josep Puxeu, membre del Bureau del Comitè Econòmic i Social Europeu i que l’any 2011 com a secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua ja va presidir el primer Congrés.

Finalment, es nomenarà a Salvador Capdevila Ambaixador de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia. Capdevila ha estat el president del Mercat de la Boqueria i des d’allà ha facilitat nombroses activitats de gastronomia i alimentació. A més, convertit en un apassionat d’aquestes oliveres, ha exercit d’ambaixador (abans d’estar nomenat), acompanyant-los a visitar-les a molts personatges de tots els àmbits.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 6

Últimes notícies