HomeCulturaUlldecona acull un taller de biodiversitat dins del “Foro Cultura y Ruralidades”

Ulldecona acull un taller de biodiversitat dins del “Foro Cultura y Ruralidades”

El Ministeri de Cultura celebrarà del 4 al 6 de juny el VII Foro Cultura y Ruralidades amb el títol «Escenaris d’aigua. Cultura, reptes mediambientals i diàleg intergeneracional». Es tracta d’una iniciativa anual i itinerant concebuda com un espai per a la trobada, la reflexió i l’impuls de xarxes de col·laboració entre agents culturals que operen al medi rural de tota Espanya a través de formats diversos, com ara taules de debat i de presentació de projectes, tallers, espais d’exposició i de networking o accions artístiques en directe.

Enguany, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el projecte es vincula amb el nostre territori a través de l’Escola Nòmada de l’Escola d’Art i Cultura amb quatre tallers oberts a tota la població. Es pretén així treballar una acció cultural que possibiliti la interacció del teixit cultural local amb altres agents estatals en el desenvolupament de processos formatius en l’àmbit de la creació i la generació de noves narratives per al medi rural. Un dels tallers tindrà lloc a Ulldecona. Aquí es farà una aproximació emocional de la comunitat als sabers botànics i l’experimentació amb tècniques d’estampació, que constituiran els eixos centrals d’un taller impartit per l’artista Marco Ranieri, sota el nom “Tot allò que creix. Biodiversitat local, sabers botànics i coneixements comunitaris”.

Es pot inscriure als tallers al següent enllaç: https://www.dipta.cat/eac/monografics

Per més informació podeu consultar-la al següent enllaç: https://www.dipta.cat/eac/monografics/allo-creix-biodiversitat-local-sabers-botanics-coneixements-comunitaris

Marco Ranieri és artista, artivista i investigador independent. Ha desenvolupat projectes que exploren la relació entre l’art i l’ecologia, les ruralitats, el diàleg amb el territori i la proposta de solucions participatives a problemes ambientals. A la ciutat de València coordina els projectes Herbario Urbano, Botàniques de l’Àvia, Cientos Volando i Aula de Ecoarte.

Es pot consultar el Programa del Foro Cultura y Ruralidades al següent enllaç: https://culturayciudadania.cultura.gob.es/cultura-medio-rural/7-foro/programa.html

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 68

Últimes notícies