HomeCiènciaUn estudi de la URV conclou que menjar aliments ultraprocessats durant l'embaràs...

Un estudi de la URV conclou que menjar aliments ultraprocessats durant l’embaràs afecta negativament l’infant

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha conclòs que menjar massa aliments ultraprocessats durant l’embaràs afecta les capacitats lingüístiques i verbals de l’infant.

La recerca l’ha feta un equip de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) en col·laboració amb la URV, l’IsGlobal i el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa.

Els resultats s’han publicat a la revista científica ‘Clinical Nutrition. Durant quatre anys s’han estudiat 1.800 mares i els seus respectius fills, a qui s’ha fet un seguiment des del seu naixement fins als cinc anys.

Per tal d’avaluar si la ingesta d’aliments ultraprocessats en la dieta de les mares participants era elevada se’ls va fer respondre un qüestionari de consum alimentari i se les va dividir en tres grups: un en el qual s’incloïen les mares amb un nivell d’ingesta baix d’ultraprocessats, un altre amb un nivell mitjà i el tercer nivell, alt. Els resultats van posar de manifest que els fills de les mares que formaven part del nivell elevat obtenien una puntuació baixa a l’apartat d’habilitats verbals dels nens.

L’equip investigador va observar que el perfil de les mares d’aquest grup era el d’una dona amb estudis primaris, de classe social baixa i que no segueix de forma habitual una dieta mediterrània. “Tenir en compte aquests aspectes ens ofereix una visió més global d’aquesta realitat”, ha explicat Júlia Puig, nutricionista i professional en salut pública d’IsGlobal.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies