HomeSense categoriaUn futur clar per a l’hospital de referència

Un futur clar per a l’hospital de referència

La guerra entre l’Ajuntament de Tortosa i la conselleria de Salut podia haver-se mitigat en la reunió que finalment han mantingut l’alcaldessa, Meritxell Roigé, de Junts per Catalunya, i la consellera, Alba Bergés, d’ERC. Era el moment d’apropar posicions, des del reconeixement que el cop de volant que, justificat o no, ha fet el departament, en qüestionar o descartar -segons les versions- l’opció que d’una forma més o menys consensuada s’havia triat i anunciat per a millorar la mobilitat al voltant del centre, ha fet encallar de forma preocupant el futur de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Al contrari, la reunió, i sobretot la interpretació que cadascú n’ha fet, el que ha fet ha estat pujar el nivell de tensió i de retrets, en un context de males relacions entre ERC i Junts tant a nivell local com nacional, i mantenir desenfocat i envoltat d’incertesa el futur del Verge de la Cinta.

També cal recordar que no és la primera vegada que hi ha un gir brusc en el guió. El segon govern tripartit va anunciar el 2006, per part de la consellera socialista Marina Geli, un nou hospital per a les Terres de l’Ebre. Un equipament nou més que justificat perquè ningú no discutix -en el diagnòstic no hi ha divergències- que l’hospital s’hauria d’haver aixecat en un altre lloc perquè en el seu emplaçament actual els problemes d’accessibilitat i d’ampliacions a llarg termini són difícils de resoldre. El primer govern Mas, però, en un context econòmic asfixiant, va renunciar al nou hospital per a l’Ebre. El 2017, ja amb ERC a la conselleria de Salut, es va anunciar una solució hospitalària i urbana que ara ha quedat en un no-res. 

Si efectivament la solució de l’aparcament en alçada té una viabilitat o una fiabilitat qüestionables, cosa que no podem posar en dubte, probablement va ser una irresponsabilitat anunciar-la.  Arribats a este punt, el que caldria és la màxima col·laboració entre administracions perquè, compartit el diagnòstic, s’aposte per una solució estructural, clara i que no torne a quedar a mercès de la conjuntura política o econòmica. Perquè, 15 anys després d’haver-se anunciat un hospital nou, uns pels altres som allà on érem, i estem com a territori en condicions de recalcar que l’hospital de Tortosa no pot esperar més.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 20

Últimes notícies