HomeEducacióUn informe del Consell Comarcal del Baix Ebre constata les dificultats...

Un informe del Consell Comarcal del Baix Ebre constata les dificultats per traslladar-se amb transport públic al Campus de l’Ebre de la URV

Un informe elaborat per l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Ebre constata que l’alumnat dels centres universitaris amb seu a Tortosa ho tenen difícil per traslladar-se amb transport públic.

Actualment l’alumnat procedent dels municipis d’Alfara de Carles, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, el Perelló i Tivenys no disposen de transport públic per garantir la seua arribada a les 8 del matí al centre universitari. Tampoc disposen d’oferta de transport públic més enllà de les 7 de la tarda els estudiants que opten pel torn de tarda i són procedents d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, el Perelló, Tivenys i Xerta.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, i el conseller comarcal d’Ensenyament, David Poy, han presentat avui l’informe sobre la procedència de l’alumnat als estudis del Campus de l’Ebre de la URV a Tortosa (Educació Infantil, Educació Primària, Administració i Direcció d’Empreses i Infermeria) i l’Escola Universitària de Salut i Esport (Fisioteràpia) i l’oferta de transport públic existent actualment per arribar-hi.

Actualment, hi ha 150 alumnes que procedeixen del Baix Ebre als estudis universitaris al torn del matí i 110 més de la resta de les Terres de l’Ebre. Pel que fa al torn de tarda, hi ha 53 alumnes al Grau d’Educació Infantil procedents del Baix Ebre i 54 més de la resta de les Terres de l’Ebre, mentre que al Grau d’Infermeria hi ha 110 alumnes del Baix Ebre.

El conseller comarcal d’Ensenyament ha explicat que “este curs acadèmic els alumnes dels municipis de l’Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles i l’Ampolla no disposen de transport públic, ni tren ni tampoc autobús, per poder arribar a les vuit del matí a Tortosa, que és quan comencen les classes”. I en el cas de l’alumnat que està matriculat en horari de tarda, este curs els alumnes d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, el Perelló, Tivenys i Xerta, no tenen oferta de transport públic més enllà de les 7 de la tarda. A més, tant els estudiants d’Educació Infantil com els de Fisioteràpia acaben les classes a les 9 de la nit, per la qual cosa només els de l’Aldea disposen de transport públic en acabar la jornada.

Pel que fa a l’horari d’inici de les classes al Campus Terres de l’Ebre és a les 8 del matí a tots els estudis, a excepció dels d’Educació Infantil i Fisioteràpia (EUSES) que es duen a terme a les tardes.

Este  informe s’ha elaborat després que el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprovés una moció, per unanimitat, que reclama la millora de la comunicació del Campus Terres de l’Ebre-URV.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura ha manifestat  que  “traslladarem este informe als centres universitaris perquè valoren la possibilitat d’adaptar el seu horari d’inici i finalització de les classes a l’oferta de transport públic, així com als municipis afectats”. També es farà arribar esta informació a la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, perquè es valore la possibilitat de modificar els horaris de les línies d’autobús i tren i adaptar-los als horaris de l’oferta formativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 13

Últimes notícies