HomeEsportsFutbolUn magistral servei de falta segella la primera victòria de l'any del...

Un magistral servei de falta segella la primera victòria de l’any del Catalònia B (0-2)

A la tercera anava la vençuda. El conjunt entrenat per Dani Fernàndez aconseguia la primera victòria després de tres jornades disputades de lliga, on havia sumat un empat davant el Xerta (1-1) i havia encaixat una derrota en el partit inaugural davant el filial de l’Olímpic ME (1-3), a més de tenir un partit pendent de recuperar davant el Sant Jaume que es disputarà el proper dia 27 d’octubre a les 20 hores del vespre al municipal Salvador Gisbert.
El derbi local va iniciar-se sense tenir un dominador clar i amb escasses ocasions per ambdós conjunts. Tot i així les alternatives era una constant per als dos equips però sense generar la profunditat necessària per arribar a intimidar les porteries defensades pel local Jordi Prieto i pel jesusenc Xavi Platero. La bona pressió a la línia de mitjos del conjunt ebrenc dificultava que es pugués produir la última passada en condicions òptimes per a generar clares arribades de gol. En una acció aïllada trobaven l’acció en que filtraven una passada a l’esquena dels centrals tortosins on David Ruiz definia a la perfecció driblant la sortida del porter, quan es duien 11 minuts de joc. Després del gol encaixat, les ocasions eren locals per a empatar. La més clara amb una rematada al travesser en el servei d’una falta a la frontal de l’àrea. Tot i així, quan es complia el temps de descompte, una falta xiulada a favor dels jesusencs a deu metres aproximadament de la frontal de la gran, era executada a la perfecció per Aleix Alegria que feia una paràbola impecable que superava l’estirada del porter local. S’arribava així al descans amb el 0-2 a favor dels de la Santa Creu. Un resultat excessiu pels mèrits d’uns i altres, però on la pegada visitant va ser un factor desnivellant per a la sort dels punts.
Després del pas pels vestidors els verd-i-blancs sortien amb les idees més clares i es feien amb el control del duel. Fruit d’aquesta dinàmica es van generar tres arribades molt clares per haver ampliat el marcador i fins i tot se’ls hi va anul·lar un gol per un dubtós fora de joc. Per la seva banda, l’Ebre Escola, que mai li va perdre la cara al partit, va generar una arribada molt clara on podia haver donat incertesa al tram final però la pilota no va entrar. En resum, partit pràctic dels visitants que se situen desens en quatre punts (a sis dels colíders Masdenverge i Xerta) i un partit pendent de disputar.

Sala de premsa:

El tècnic visitant Dani Fernàndez resumia el duel destacant que “ha estat un partit pràctic tot i que ens ha costat trobar el ritme de joc i la fluïdesa necessària per doblegar la ressistència del nostre oponent. No obstant, hem trobat ràpidament el gol que ens avançava i amb el pas dels minuts ens hem trobat més còmodes però no hem sabut imposar el ritme de partit. No obstant, en un magistral llençament de falta d’Aleix Alegria en els darrers minuts del primer temps hem sapigut adquirir un avantatge que ha estat definitiu, tot i patir un ensurt que ens hagués pogut costar el gol de l’empat en un servei de falta que s’estavellava al travesser. Penso que al descans, hem corregit dos aspectes i hem ajustat més bé les línies i això ens ha permés tenir la possessió de pilota majoritària i anul·lar pràcticament els perills de l’Ebre Escola tot i generar-nos dos ocasions, una d’elles molt clara que hagués pogut donar emoció al tram final, però no ha estat així i hem sabut mantenir la renda que havíem adquirit a la primera meitat” sentenciava Fernández.

La propera jornada:

Després d’aquesta primera victòria els jesusencs rebran aquesta setmana a la Santa Creu al filial del Camarles en un duel que s’iniciarà a partir de dos quarts de cinc de la tarde i on els verd-i-blancs miraran de sumar la segona victòria per apropar-se a les places de privilegi del grup. Els camarlencs per la seva banda, que no van jugar la passada jornada per un acord amb el Jesús i Maria B en un partit que es recuperarà el proper dia 4 de desembre a partir de les 16 hores de la tarde, miraran d’allargar la ratxa de dos victòries consecutives que encadenen després d’imposar-se davant l’Ebre Escola B (0-1) i al camp de la Galera (0-2). Un partit que estarà dirigit per l’àrbitre ebrenc Mario Gil. Per la seva banda l’Ebre Escola Esportiva B visita diumenge el camp de la Fatarella en un partit que arrancarà a partir de les 16 hores de la tarde amb arbitratge de Pau Serrat.