HomePolíticaUn moviment de denúncia de la inacció al Delta promou el vot...

Un moviment de denúncia de la inacció al Delta promou el vot nul en les eleccions de diumenge

TERRES DE L’EBRE // Els vots nuls no compten. Només computen a l’hora de determinar el percentatge de participació però no tenen cap traducció en escons, com denuncien algunes formacions com ara Escons Insbumisos, i per tant no acostumen a ser una eina directament efectiva de protesta. Però, en tot cas, l’acumulació de vots en blanc o nuls per sobre dels nivells que es poden considerar habituals o tolerables, sí que aboquen a lectures específiques dels resultats electorals.

Així, un nou corrent creat a Instagram amb el nom Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE) denuncia la “inacció històrica” de les administracions al delta de l’Ebre; dona suport a les accions que proposa la Taula de Consens i es compromet a “organitzar accions de pressió i de denúncia de les falses promeses de la classe política que ens ha governat fins ara”, segons recull el seu manifest constituent. Reclamen que s’actue “de manera decidida” contra la regressió i la subsidència del Delta i promouen el vot nul a les eleccions del 14 de febrer, “amb una voluntat de participació política activa però en forma de protesta”. 

Amb este objectiu, distribuïxen des de fa algunes setmanes, a través de la xarxa i de diferents establiments de municipis deltaics -n’han imprès milers, segons fonts del moviment-, una butlleta per a votar diumenge, on es pot llegir: “Dono el meu vot a la candidatura presentada per: Badia dels Alfacs, Badia del Fangar, Barra del Trabucador….i per la dignitat de totes les persones que va fer del Delta el lloc idíl·lic que és”. MOLDE no es va presentar com a opció política en el termini establert i el vot, òbviament, serà nul, i no se n’amaguen, tot i que hi ha hagut molta gent que s’hi ha interessat per si realment havien formalitzat una candidatura. Caldrà veure ara l’abast de la seua iniciativa. D’entrada, han reivindicat a Instagram la seua acció en contraposició als partits tradicionals: “Després de 50 anys d’accions nul·les, ara els preocupa que el 14-F el territori vote nul!”.

Imatge de la butilleta que està distribuint el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE) per dipositar a les urnes este diumenge.

 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies