HomePolíticaUn nou duel Soler-Alginet marcarà les eleccions municipals a Deltebre

Un nou duel Soler-Alginet marcarà les eleccions municipals a Deltebre

Les eleccions municipals del 28 maig a Deltebre seran -amb el permís del PSC- un duel de dos vells coneguts, Lluís Soler i Joan Alginet, que ja van enfrontar-se a les urnes al 2019. Ara fa quatre anys els dos candidats van arribar a les urnes amb molt de marge per a créixer i, de fet, així va ser: Lluís Soler va assolir una majoria absoluta històrica, va passar de 8 a 11 regidors i va aconseguir 3.665 vots; i Joan Alginet, que va saber capitalitzar part del vot provinent del PSC, va fer créixer els resultats d’ERC que va passar de 2 a 5 regidors i gairebé va triplicar el nombre de vots respecte a 2015, i n’aconseguia 1.955. Ara, quatre anys després, la situació és diferent, i sembla que els moviments i els traspassos de vot no hagen de ser tan grans com ho van ser en 2019 com per a capgirar la situació política actual. Les urnes, però, ho acabaran de definir tot el 28 de maig.

L’aval de 8 anys de govern

Enlairem Deltebre arriba a les eleccions amb l’objectiu clar de revalidar l’alcaldia i la majoria absoluta, i ho fan amb l’aval dels 8 anys que porten governant a Deltebre. Fan valdre sobretot la faena feta després de dos mandats consecutius governant a Deltebre, que han permès tirar endavant un projecte “transformador”. De fet, entre els lemes de la campanya electoral destaca el de “Som gent de fets”, i el mateix alcalde ha xifrat en 40 milions d’euros la inversió realitzada a Deltebre en estos 8 anys, tant amb recursos propis com amb el finançament d’altres administracions. Les actuacions urbanístiques al centre del nucli de Jesús i Maria, a l’entorn del camp de l’Aube, la plaça de les Dones, l’espai DeltArt, la urbanització de l’avinguda de la Pau, el pla d’asfaltatge del 80 % dels carrers de la població, la piscina Agustí Castellà o les obres ja en marxa de l’entubament del desguàs del Préstamo són alguns dels projectes realitzats en este mandat. A més, cal sumar-hi la inversió de la Generalitat en la millora del TV-3454, amb la construcció de noves rotondes per a millorar la seguretat, la construcció de la depuradora de Riumar -ja en marxa- o de la nova llotja de peix, que entrarà en funcionament este estiu. Malgrat que va mantindre la incògnita fins al 24 de març, l’actual alcalde tornarà a encapçalar el projecte d’Enlairem, i ho fa, això sí, amb una candidatura molt renovada en què només repetixen 4 regidors d’entre els primers 11 llocs de la candidatura. A més, malgrat que no hi ha hagut cap anunci oficial, la publicació de les candidatures esta setmana al Butlletí Oficial de la Província han reflectit l’aliança electoral amb Junts per Catalunya a través de la marca Compromís Municipal.

ERC es reivindica com la força útil

Més Deltebre-ERC arriben a les eleccions convençuts que encara tenen espai per a créixer i recuperar gran part del vot republicà que els va donar l’alcaldia durant dos mandats consecutius, entre 2007 i 2011. Fins ara, el sostre estava en els 2.500 vots, i, per a recuperar-los, en estes eleccions els republicans es presenten com “la força útil”. Recorden que ERC està governant en administracions com la Diputació o el Govern de Catalunya, i també reivindiquen el llegat dels mandat d’ERC a Deltebre quan es van executar inversions i infraestructures com el pont Lo Passador o l’Escola Bressol l’Hortet. ERC també reivindica la tasca duta a terme en estos darrers quatre anys a l’oposició, una tasca constant, amb mocions i preguntes en pràcticament tots els plens, i també difícil, ja que han topat sovint amb la majoria d’Enlairem. Durant este mandat, ERC ha estat capaç de posar-se al costat del Govern municipal en la resposta a l’emergència del Gloria o l’excepcionalitat de la pandèmia, però també de portar a la justícia les dedicacions dels regidors de Govern i aconseguir que un jutge els donés la raó en el fet que una dedicació del 95 % de la jornada no es pot considerar una dedicació parcial. Tot i haver presentat una candidatura àmplia -amb 46 membres- i renovada, els republicans també fan valdre la projecció del seu candidat, Joan Alginet, que més enllà de la seua tasca professional com a gerent del GALP Mar de l’Ebre en este darrer mandat ha ocupat la presidència del COPATE, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, i actualment és president del Consori d’Aigües de Tarragona.

El PSC, el tercer de la partida

A diferència del 2019, a Deltebre, en estes eleccions municipals del 28 de maig, la CUP no presentarà candidatura, i caldrà veure que se’n fa, dels 310 vots que van obtindre, i tampoc hi haurà candidatura de Ciutadans. D’altra banda, el candidat del PSC té la difícil tasca de mantindre la representació a l’Ajuntament de Deltebre, que ara és d’un regidor, i ho haurà de fer amb un candidat nou, Hèctor Bes. Com a número 2 l’acompanyarà Joaquim Gilabert i, al número 3, l’actual regidor Aleix Ferré. El PSC serà el tercer jugador d’esta partida que es presenta com un nou duel entre Lluís Soler i Joan Alginet.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies