HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUn rei que, Déu n'hi do!

Un rei que, Déu n’hi do!

El passat dia 12 d’octubre, amb motiu de la parada militar, el rei va haver d’esperar-se que arribes Pedro Sánchez per poder baixar del seu cotxe i la premsa dretana i les ràdios i televisions de Madrid -llevat d’honroses excepcions- ho van considerar una greu falta de respecte per part del president del govern espanyol.

Quines coses hem de veure! El president del govern elegit per votació popular, faltant al respecte a un rei, que no l’ha votat ningú! On s’ha vist això?

Bé, sí, el rei ha estat posat per Franco! Caudillo de Espanya por la Gràcia de Dios! I això, és més que qualsevol votació popular. Sí, segur home, per això tenim la sort de tenir un rei que. Déu n’hi do!

A qui deuen representar totes aquelles persones i mitjans de comunicació, que defensen amb dents i ungles la monarquia? Als treballadors que cada dia han de complir la jornada laboral, i més haver de batallar per mantenir o millorar les seues condicions de treball? A aquells que no poden arribar a final de mes, amb el sou que guanyen? A les famílies que són desnonades del seu domicili, per no poder pagar?

La Llei de Memòria Històrica, hauria de permetre investigar a fons els delictes del règim dictatorial de Franco, arribant a fins i tot a establir, quin dret li atorgava al dictador el fet de poder nomenar el seu successor, en la persona de Joan Carles com a rei.

S’argumentarà que tenim un rei, perquè la Constitució ho consagra, per tant, hem d’acatar i respectar el rei. I que la Constitució, la vam votar per majoria els espanyols. Sí, si, es va acceptar perquè es volia sortir d’una vegada per totes, d’una dictadura de quaranta anys, però, ens van donar gat per llebre. I al cap de quaranta-dos anys, encara no se n’ha fet cap esmena digna per adaptar-la a una democràcia real.

Emparant-me en la llibertat d’expressió, que diu que em garanteix la Constitució. Eu! Si no m’erro. Vull deixar clar la meua opinió sobre l’afer de la monarquia, dient que, el rei, “és un personatge que ocupa el càrrec de manera il·legal” per tant, deu de ser un OKUPA… No?

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 18

Últimes notícies