HomeEconomiaLes pernoctacions a les Terres de l’Ebre creixen en un 16,5 %...

Les pernoctacions a les Terres de l’Ebre creixen en un 16,5 % respecte d’abans de la pandèmia

El sector turístic de la demarcació de Tarragona ha fet balanç del gros d’este 2022, que tanca amb unes xifres “espectaculars”, tot i que no s’han assolit les pernoctacions d’abans de la pandèmia.

En este sentit, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT) de la província de Tarragona ha detallat que entre el gener i el setembre s’han registrat un total de 17,5 milions de pernoctacions, un 7,6 % menys que al 2019, que van registrar-se’n 19 milions. D’estes, la Costa Daurada n’ha rebut 16.213.635, un 9,1 % menys respecte del 2019, mentre que a les Terres de l’Ebre les xifres s’han incrementat en un 16,5 % i han arribat a 1.345.709 pernoctacions.

Amb tot, la FEHT s’ha mostrat optimista per la ràpida recuperació del turisme, un cop acabades les limitacions a la mobilitat a causa de la covid. En este sentit, la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, assenyala que “després dels dos pitjors anys de la història del turisme, podem qualificar el 2022 de correcte. Tot i que encara no hem aconseguit recuperar les dades de pernoctacions del 2019, hem vist com, amb el final de la pandèmia, els visitants han tornat a la nostra destinació”, i afegix que “per a tot el sector era un repte recuperar-nos tan ràpidament com fos possible. Hem tingut algunes complicacions, com la recerca de professionals o l’encariment de costos energètics i de subministraments que, finalment, faran que els comptes d’explotació no siguen tan positius com necessitàvem”.

Tanmateix, la presidenta de la FEHT detalla que tota la planta hotelera i de càmpings de la demarcació ha reobert, i destaca que la covid no ha fet tancar definitivament cap establiment, cosa que demostra “la resistència” de les empreses. A més, Cabré apunta que la guerra d’Ucraïna també ha afectat el sector turístic de la província “tant per la manca de visitants russos -un mercat líder a la Costa Daurada- i de l’Europa de l’Est, com per l’augment de costos energètics i de subministraments que ha comportat”.

Pel que fa al tipus de mercat turístic que s’ha desplaçat a la província, este 2022 s’han incrementat les pernoctacions dels turistes nacionals en un 6,7 % respecte del 2019, i dels irlandesos (+15%); mentre que el mercat rus ha caigut en un 97,7 %, seguit del britànic (-18,8 %), i de l’alemany (-14,7 %).

Pel que fa als diferents tipus d’allotjaments, este 2022, i respecte del 2019, els hotels de la demarcació han patit una davallada en pernoctacions del 10,1 %, del -5 % en els càmpings, i del -5,5 % en els apartaments. Tanmateix, esta situació no és aplicable a les comarques ebrenques, en què els càmpings han estat els principals escollits, per 635.152 turistes, per a passar-hi la nit (+26,5 %), seguits dels hotels, amb 654.627 pernoctacions registrades (+12,5 %); mentre que els apartaments han vist reduïda la seua demanda més de la meitat, amb 13.186 pernoctacions (-58,8 %).

 

Un 2023 incert

El sector turístic afronta amb “molta incertesa” les expectatives de cara al 2023, ja que “molts factors externs no ens ajuden a planificar l’any vinent”. En este sentit, Cabré apunta a les conseqüències del conflicte bèl·lic, sumat a l’encariment dels preus de l’energia i dels subministraments: “L’encariment dels costos d’explotació fa que siga complicat establir els preus i tancar acords amb els operadors turístics. A més, som conscients que la situació macroeconòmica a Europa farà que les famílies perden poder adquisitiu i, per tant, puguen destinar menys pressupost a les vacances i l’oci”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies