HomeSocietatLes parròquies de la diòcesi van tancar el 2021 amb un superàvit...

Les parròquies de la diòcesi van tancar el 2021 amb un superàvit de més de 300.000 euros

Les parròquies del Bisbat de Tortosa van tancar l’any 2021 amb un superàvit de gairebé 300.000 €. Són 200.000 euros menys que l’any passat, quan el benefici va superar el mig milió d’euros.

D’altra banda, les despeses de l’administració del Bisbat van generar un dèficit de 34.000 euros. Són dades que el Bisbat tortosí ha donat a conèixer esta setmana.

Prop de la meitat de les despeses de les parròquies s’adrecen al manteniment del patrimoni eclesiàstic. En concret, més d’un milió d’euros durant el passat 2021 es van destinar a obres i manteniment de temples i elements artístics de les parròquies.

L’ecònom diocesà del Bisbat de Tortosa, Víctor Cardona, assegura que “s’han hagut de fer obres en grans edificacions, com és el cas de l’església de Tivissa, que té unes dimensions molt grans i que té una església dins d’una altra. Tenia problemes al cimbori i hi entrava aigua els dies de pluja”, ha destacat.

Una altra de les inversions destacades ha estat a Poble Nou del Delta, on s’ha pogut reobrir l’església després de solucionar alguns problemes a les instal·lacions, i també s’estan efectuant obres per a obrir de nou l’església d’Alfara de Carles, a la coberta de la qual es van detectar alguns problemes.

De cara a este any, el Bisbat està duent a terme un exercici de prudència i contenció amb la despesa, derivat de l’augment de costos de la inflació i la guerra d’Ucraïna. “Hem notat que els materials són molt més cars, com ho noten també les famílies”, reconeix Cardona.

Col·lecta de germanor Durant el proper diumenge -dia 6-, es durà a terme, a les parròquies del Bisbat, la col·lecta de germanor. Seran dies especials en els quals es farà col·lecta a les esglésies amb la finalitat d’ajudar la diòcesis en les necessitats econòmiques.

També, gràcies a esta aportació, es nodrix el fons comú diocesà. Els fons ajudaran en les despeses de l’activitat pastoral, les obres de manteniment del patrimoni i les missions i activitats solidàries.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 85

Últimes notícies