HomeSocietatUna castanyada màgica a Campredó amb l’experiència ‘Samhain’

Una castanyada màgica a Campredó amb l’experiència ‘Samhain’

Des de l’antiguitat, els rituals i celebracions lligats als difunts han estat sempre presents. En el nostre territori hi tenim tradicions celebrades des de l’antiguitat pels pobles celtes i ibers. Algunes d’estes tradicions, de caràcter autòcton, com és el cas de les marfantes i els marracos, s’han conservat fins fa relativament pocs anys; mentre que d’altres, com és el cas de la castanyera, han anat evolucionant fins als nostres dies.

Des de ben antic, era costum buidar carabasses i posar-hi una espelma dins en memòria als difunts. Es conta que els antics celtes, i també els ibers, feien estes cares fantasmagòriques amb naps. Les carabasses s’hi van afegir després. Esta tradició va viatjar amb els irlandesos d’origen celta, que es van establir a Amèrica del Nord. I amb el temps, el nom va evolucionar des de Samhaim fins a Halloween.

El projecte ‘Samhain, la castanyada màgica’, té com a objectiu donar a conèixer totes estes tradicions oblidades, per tal de tornar-ne a gaudir i recuperar la riquesa d’esta celebració ancestral.

Es tracta d’una experiència immersiva amb diverses disciplines artístiques, com és la música, la dansa, el teatre o la il·luminació artística, per tal de recrear els diferents costums lligats a la festivitat i fer-ne partícip el públic assistent, amb un recorregut en què les diferents experiències sorgixen en el moment que passa l’espectador. És el públic el que es va desplaçant, conduït pel mestre de cerimònies, que presenta de manera teatral, i acompanyat d’elements musicals, els sis espais de recreació.

L’espectacle tindrà lloc el pròxim dissabte, 29 d’octubre, 21 hores a la plaça de bous de bou de Campredó.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 92

Últimes notícies