HomeGastronomiaUna cinquantena d’expositors ompliran la vuitena edició de Festast a Tortosa

Una cinquantena d’expositors ompliran la vuitena edició de Festast a Tortosa

Joan Castor Gonell, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, serà l’encarregat d’inaugurar divendres 8 de novembre la 8a edició de la Fira Alimentària Festast. Seran tres dies d’intensa activitat en un recinte firal, el del pavelló de Remolins a Tortosa, dividit en quatre espais diferenciats i preparat per a convertir-se en l’aparador de la gastronomia de les Terres de l’Ebre.

Amb una cinquantena d’expositors, i amb l’objectiu d’aconseguit de l’organització d’haver ocupat el 100 % de l’espai, s’espera oferir una oferta diversa a través d’unes àrees molt definides, com la dedicada a experiències gastronòmiques, l’Espai Showcooking, l’Espai Aula, l’àrea sense gluten i la cuina innovadora. Les jornades professionals i les demostracions de cuina conviuran dins de Festast.

Accedir al recinte de Remolins serà totalment gratuït, i una de les grans novetats serà la polsera digital que es podrà adquirir per a anar consumint els tiquets de degustacions. La fira estarà oberta de les 11.30 fins a les 15.30 hores, i de 18.00 fins a les 23.00 hores. Hi haurà un tancament musical diumenge amb una sessió de Djs.

Programa d’actes

Divendres 8 de novembre:

18.00 h Inauguració a càrrec de Joan Castor Gonell, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre. Espai Showcooking
19.00 h Showcooking Frigorífics Lluís: Llagostins de la Ràpita a la crema de whisky amb nata Ken. Cloïsses amb carxofes i nata Ken. Xef: Lorena Prats, del restaurant Vistamar de Deltebre. Degustació per als assistents.
19.00 h Xarrada “Triar bé amb un Click” amb Localboss. Espai Fira Àpat
19.30 h Presentació del lot d’Oli solidari del Rotary Club Tortosa per a erradicar la pòlio.
A continuació Rita Faiges, del Molí de Faiges, oferirà un tast d’olis d’oliva de varietats autòctones amb segell de Reserva de la Biosfera. Espai Aula
20.00 h Maridatge Distribucions Colomines: Vins i Cava amb Raventós i Blanc i Factoria del Mar. A càrrec de Joan Martí, sommelier de Caves Raventós i Blanc. Activitat gratuïta
20.00 h Degustació d’arròs “Risotto per Ladis Alcalà”. Degustació gratuïta
20.00 h Tast de 8 varietats diferents d’oli amb Zenoliva. Espai Fira Àpat. Activitat gratuïta
21.00 h Sessió de cocteleria amb Distribucions Colomines. A càrrec de Jordi Gilabert, responsable fundador de Glops Concept i Royal Bliss. Estand expositor. Activitat gratuïta
21.00 h “Circustuna”, un autèntic espectacle de sabors: showcooking nòmada de Madolphi. Sukomi i MUVA s’unixen per a oferir un espectacle per als sentits amb les col·laboracions de Campitos Chocoworld i Celler Comunica DO Montsant. Espai Showcooking. Experiència: 40 €/persona

Dissabte 9 de novembre:

11.30 h Tast Clandestí amb la sommelier Llúcia Castaño. Descobrix els secrets dels expositors de Festast amb 3 tapes i 3 vins a un lloc idíl·lic de Tortosa
12.00 h Showcooking Frigorífics Lluís i Arròs Montsià Extra: Arròs Montsià Extra i Productes Km 0; sèpia i gambeta blanca cuinades per Ladis Alcalà. Preu experiència: 15 €/persona. Xef: Ladis Alcalà, del restaurant l’Arròs de Deltebre. Degustació i tast per als assistents.
12.00 h Taller de ceràmica “Chawan x Kurinuki”, amb Lluïsa Tarès.
12.00 h Tast d’olis amb Distribucions Colomines: Molí Clapises. A càrrec d’Aureli Villalbí Pago. Estand Distribucions Colomines. Tast gratuït
12.30 h Tast de vins DO Montsant – DOQ Priorat. Estand Priorat Enoturisme. Inscripció gratuïta
12.30 h Tast “Pastisseria sense Gluten” amb Cuinexart. Tast gratuït
13.00 h Showcooking Federació Catalana DOP – IGP: “L’hora de l’aperitiu amb aliments DOP – IGP i vermut de la Terra Alta”.
Plats: Tàrtar amb IGP Llonganissa de Vic amb caviar d’oli de la DOP Oli Terra Alta / Hummus amb DOP Mongeta del Ganxet amb el seu propi miso i maionesa d’alls fermentats amb oli de la DOP Oli Baix Ebre – Montsià
Xef: Pep Nogué, director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i presentador del programa La Fonda a Catalunya Ràdio
Degustació. Espai Showcooking
13.00 h Tast a cegues dels millors olis amb Oliareté. Tast gratuït
14.00 h Showcooking de plats de la terra amb Les tres tauletes.
14.30 h Taller d’iniciació al món del te matxa amb Entre Te, d’Ulldecona. Espai Aula. Preu taller: 6 €/persona
18.30 h Tast “Capritxos formatgers per tots els gustos” amb Betara. Tast gratuït
19.00 h Showcooking Gluten Free: Carxofa de Benicarló amb salsa romesco i proteïna vegetal. Xef: Anay Bueno, propietari del restaurant saludable Cor de Carxofa, Benicarló. Degustació i tast per als assistents
19.00 h Showcooking “Apropar-nos a la cuina i la ciència” amb Les Moles.
19.30 h Signatura del Conveni de Col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i l’Associació de Celíacs BEM.
19.30 h Degustació i maridatge Lo Racó del Vermutenc i Làctics Casa Portella. Tres vermuts: millor vermut negre i millor reserva i vermut de Catalunya maridats amb una selecció de formatges de Làctics Portella. Preu experiència: 15 €/persona
19.30 h Xarrada “Confia en el Paladar Digital” amb Localboss.
19.45 h Tast de Vins amb Distribucions Colomines: Celler La Botera. Tast gratuït
20.00 h Showcooking Arròs Montsià: Arròs tradicional amb productes del territori i un toc divertit. Plat: Arròs de galeres, carxofes i espardenyes. Xef: Jeroni Castell, propietari i xef del restaurant Les Moles d’Ulldecona.
20.00 h – 21.30 h Vol captiu amb la Federació Catalana DOP – IGP. Esplanada entrada principal pavelló firal

Diumenge 10 de novembre:

12.30 h Tast “Pretensió d’excel·lència Oliareté” amb Oliareté. Tast gratuït
13.00 h Showcooking: Taller d’aprofitament alimentari amb Ada Parellada i Es-Imperfect. Xef: Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana a Barcelona
13.00 h Xarrada “La cuina inclusiva per tots els públics (Gluten Free)” amb El Pòsit
14.00 h Showcooking “Pastissets: música per al paladar” amb El Verger
14.30 h Taller d’iniciació al món el te matxa amb Entre Te, d’Ulldecona. Espai Aula. Preu taller: 6 €/persona
18.30 h Showcooking: Mousse d’arròs amb llet amb crumble de canyella i cruixent del Delta. Pastisser: Isidre Peralta, propietari de Peralta Pastissers, Tortosa.
18.30 h Taller d’alimentació Veritas: “Les millors opcions de compra al supermercat” amb Dúnia Mulet. Nutricionista integrativa, PNI experta en salut hormonal de la dona i psicòloga. Activitat gratuïta
18.30 h Tast “Introducció en el meravellós món dels formatges” amb Betara. Espai Fira Àpat. Tast gratuït
19.00 h Showcooking: Sessió de cuina i cocteleria d’autor en directe. Postre Meleta de Romer. Còctel Delta Style amb Oli DOP Oli Terra Alta
Xefs: Gessamí Caramés i Clàudia Caramés, del Restaurant Meleta de Romer a l’Ametlla de Mar
19.00 h Tast “L’aroma del cava” amb Cava Reverté. Tast gratuït
20.00 h Showcooking Arròs Nomen: Cuina de Terres de l’Ebre des de Villa Retiro. Aperitius, seqüència de l’arròs i seqüència de l’anguila
Xef: Fran López, del restaurant Villa Retiro de Xerta
20.00 h Xarrada “Impulsa el teu negoci amb la innovació a les xarxes socials” amb Localboss
20.00 h Tancament Festast 2024: Sessió DJ Xito, DJ Dani Calau i DJ Vidi
Lloc. Estand Toscà

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 28

Últimes notícies