HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUna Expoebre renovada, adaptada a les necessitats de la societat

Una Expoebre renovada, adaptada a les necessitats de la societat

Diumenge 1 de maig vam clausurar la 76a Expoebre, una edició que des de l’Ajuntament havíem organitzat amb molta il·lusió i amb el clar repte de consolidar i fer créixer un esdeveniment firal que durant 75 anys ha estat un aparador referent per a la indústria, l’empresa, el comerç i els serveis de la nostra ciutat i territori. Des de l’organització fem una valoració molt positiva d’aquesta edició: teníem clar que aquest 2022 ha de ser l’any de la recuperació de l’economia i el 2023 ha de ser l’any de la normalització. I des de Fira Tortosa estem segurs que les fires han de continuar sent un motor econòmic imprescindible per al país.

Aquesta edició d’Expoebre havia de suposar el moment d’aixecar-se, començar a mirar al futur i superar tots els reptes que es presentin per tornar a reactivar l’economia i enfortir els teixits socials que es van aturar al març del 2020. Durant aquests darrers mesos hem estat treballant intensament per a adaptar-nos als canvis i buscar nous enfocaments per a assolir els objectius que ens vam marcar: crear les condicions propícies per a augmentar el nombre d’expositors i incrementar el nombre de visitants/clients; per a promoure un intercanvi comercial que comporti una balanç positiu i beneficiós per als expositors.

El primer objectiu va ser créixer en nombre d’expositors, i ho vam aconseguir, i vam arribar als 205. No es pot obviar que hem tingut dos anys de pandèmia molt dura, amb l’activitat firal aturada i amb greus conseqüències econòmiques, socials i sanitàries, moltes d’elles sense precedents, que han generant un fort impacte en tots els sectors de la nostra societat. Però, malgrat aquest fet, les empreses han fet un vot de confiança a Expoebre per a poder exposar els seus productes i novetats. Aquesta edició hem tingut la capacitat de retrobar-nos amb expositors que eren assidus a la fira; també d’altres, que havien participat en algunes edicions i que ara han tornat a tenir-hi presència; però també hem saludat moltes empreses noves i de nova implantació que han volgut venir a Expoebre a poder donar-se a conèixer i apostar clarament per Tortosa.

Vull agrair a totes les empreses, a tots els expositors, que hagin participat a Expoebre, perquè en són el pilar fonamental. La participació en una fira és una eina per tal de millorar el rendiment comercial i, ara més que mai, ofereix les millors condicions per a relacionar-se amb el mercat, atesa l’alta assistència de visitants que hi arribaven amb una actitud positiva i predisposats a generar negoci.

El segon gran objectiu era incrementar el nombre de visitants/clients per a promoure un intercanvi comercial que comportés una balanç positiu i beneficiós per als expositors.

Durant els 4 dies que ha durat Expoebre es va poder constatar la presència massiva de gent a tots els espais del recinte firal. Milers de persones, de Tortosa i de poblacions de la rodalia i d’altres províncies veïnes, que van poder gaudir d’una Expoebre renovada i amb moltes novetats. Volíem que la fira s’adaptés a les necessitats que reclama la societat: potenciant la digitalització, amb nous espais tecnològics com EBRETECH, tot un èxit, que ha obert una finestra a les noves tecnologies, la robòtica o la Intel·ligència Artificial…

També, cap a la sostenibilitat, impulsant la presència de les energies renovables i el respecte al medi ambient. O el turisme i el temps de lleure, creant espais on el protagonista ha estat l’oci amb la família i amistats, amb la incorporació del Taste&Fashion i un replantejament del Parc de la Fira…

Tots aquests sectors, juntament amb els ja tradicionals, han fet que connectem amb la nova demanda de la societat i que hi hagi un punt d’inflexió cap al nou futur. Més de 70 activitats han tingut lloc al recinte firal entre dijous i diumenge. Es va poder gaudir de tallers, presentacions de les darreres novetats de productes d’expositors, intercanvis de coneixement, xerrades tècniques de tots els sectors empresarials, concerts musicals, actuacions per als més petits de la casa… En definitiva, ens cal destacar l’èxit assolit amb l’Expoebre 2022, possiblement, una de les millors edicions firals dels darrers anys.

Des de l’Ajuntament de Tortosa, seguirem treballant per a consolidar Expoebre com una de les fires multisectorials més importants de Catalunya, per a reforçar les novetats i afegir noves propostes. Iniciem el camí cap a la 77a edició amb l’energia que ens dona el gran resultat d’enguany.

Sisco Pepio
Sisco Pepio
tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Comerç de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies