HomeSocietatUna mostra de fotos de Mariano Cebolla enceta un cicle d’actes per...

Una mostra de fotos de Mariano Cebolla enceta un cicle d’actes per a apropar l’arquitectura a la gent

La Junta de la Demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat 10 dies d’activitats, del 28 de setembre al 8 d’octubre, al voltant del Dia Mundial de l’Arquitectura, que se celebra el 2 d’octubre de 2023. Es tracta de tot un seguit d’actes que pretenen “apropar l’arquitectura a la ciutadania i refermar el seu paper social”.

Els col·legis professionals, més enllà de l’acció gremial i de donar servei als col·legiats, han de donar suport i servei a la ciutadania i al territori, a través del foment de l’arquitectura, el patrimoni i la cultura”, sosté la presidenta de la Demarcació, Elena Rosales. El guió inclou exposicions, rutes arquitectòniques, presentacions de llibres i intervencions efímeres al festival A Cel Obert.

Segons va detallar el secretari de la Demarcació, Enric Roig, les activitats començaran dijous, 28 de setembre, amb la inauguració de l’exposició Mirades fotogràfiques: l’aigua modeladora del paisatge, del fotògraf Mariano Cebolla, que es podrà visitar fins al 3 de novembre a la seu del Col·legi d’Arquitectes a l’Ebre, la Casa Bau, i que oferirà obres en què “l’autor difon perfectament l’extraordinari patrimoni humà i natural de les Terres de l’Ebre”, segons expressa Roig.

#Arquivolta_Ebre2023 és una altra activitat destacada. La Demarcació de l’Ebre torna a organitzar estes rutes arquitectòniques iniciades el 2016 amb el títol d’Arquitectour_Ebre i “pensades per donar visibilitat al patrimoni arquitectònic ebrenc accedint a espais habitualment no visibles”. L’edició d’enguany, la setena, se centrarà en la figura d’Agustí Bartlett, arquitecte municipal de Tortosa entre 1923 i 1962, i suposarà el tret de sortida de l’any Bartlett, que se celebrarà durant el 2023 i el 2024. Les visites es faran dissabte 30 de setembre, diumenge 1 d’octubre i dissabte 7 d’octubre, quan es procedirà a la col·locació de la placa Docomomo Ibérico a l’antic Mercat del Peix, obra de Bartlett, en reconeixement dels seus valors patrimonials. Roig aclarix que Docomomo és una organització internacional creada el 1990 amb objectiu d’inventariar, divulgar i protegir el patrimoni arquitectònic del Moviment Modern: “La col·locació d’esta placa és un important reconeixement per a l’arquitecte i la seua obra”.

Dilluns 2 d’octubre, coincidint just amb el Dia Mundial de l’Arquitectura, a la seu del Col·legi tindrà lloc la presentació de l’exposició virtual de fotografies de Català-Roca Retrats, amb obres procedents de l’Arxiu Fotogràfic del COAC, que recull retrats de grans noms de l’art i la cultura, així com de la vida quotidiana d’este gran fotògraf de la postguerra. Estarà oberta fins al 31 de desembre.

Una altra de les activitats programades és la presentació del llibre Escrits a una ciutat ben murada, un assaig de l’arquitecte Antoni López Daufí, gran estudiós i defensor del patrimoni. Tindrà lloc dijous 5 d’octubre a càrrec de Manel Ollé.

Les activitats programades conclouen amb la participació al desè festival d’intervencions efímeres A Cel Obert, en el qual la Demarcació de l’Ebre del COAC patrocinarà i acollirà dos intervencions: Oculus, de l’estudi 27 Lletres, que es podrà veure a la Casa Bau, i Un mural al pati del Palau Capmany, realitzat pels alumnes de secundària, que es podrà veure al magatzem de l’Antiga Fàbrica d’Olis Bau.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 63

Últimes notícies