HomeMeteorologiaUna setantena de municipis de Catalunya es troben en risc molt alt...

Una setantena de municipis de Catalunya es troben en risc molt alt o extrem d鈥檌ncendi forestal

Una trentena de comarques de Catalunya es troben en risc alt o molt alt d鈥檌ncendi forestal. En la darrera actualitzaci贸, els Agents Rurals fixen el nivell 3 del Pla Alfa en 70 municipis de 13 comarques amb un perill molt alt o extrem d鈥檌ncendis, eleven a 35 les comarques al nivell 2 amb un perill alt o molt alt, i en deixen 4 al nivell 1, amb un perill alt o moderat. En el cas de les zones amb un nivell m脿xim, el 3, a partir de la mitjanit de diumenge a dilluns implicar脿 el tancament d鈥檃ccessos a parcs naturals. Els parcs naturals que en quedaran afectats s贸n el Garraf, el Montsant, el Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d鈥橝res, Montsec de Rubies i la Baronia de Rialb.

Aquests controls d’accessos es duen a terme per evitar la pres猫ncia humana en aquests espais amb dos objectius: d鈥檜na banda, per reduir el risc que es produeixi una ignici贸 鈥揺l 90% dels incendis a Catalunya s贸n d鈥檕rigen antr貌pic, 茅s a dir, causats d鈥檜na manera o altra per l鈥檃ctivitat humana鈥, i de l鈥檃ltra, evitar que hi hagi persones en situaci贸 vulnerable a la zona en cas que es declari un incendi forestal.聽Mentre duri l鈥檃ctivaci贸, els agents rurals es destinaran exclusivament a la prevenci贸 d鈥檌ncendis forestals, i es refor莽ar脿 la vigil脿ncia a猫ria. Es fa una crida a la prud猫ncia per evitar qualsevol situaci贸 de risc. I es demana a la ciutadania que no es freq眉enti el medi natural, especialment en hores de m脿xima insolaci贸.

De fet, Protecci贸 Civil ha anunciat aquest diumenge a la nit que posava en alerta el聽Pla especial d’emerg猫ncies per incendis forestals de Catalunya (Infocat)聽davant del risc d’incendi forestal que auguren “extrem” pr脿cticament tota la setmana.聽La decisi贸 s’ha pres en una reuni贸 del Comit猫 T猫cnic del pla Infocat, format per tots els cossos d’emerg猫ncies i organismes implicats. Protecci贸 Civil tamb茅 ha demanat a la ciutadania que extremi聽les precaucions prop de zones boscoses聽i que, en cas de veure foc o fum, s’avisi r脿pidament al tel猫fon d’emerg猫ncies 112.

Calor intensa la primera meitat de la setmana

El Servei Meteorol貌gic de Catalunya ha informat que la dorsal anticicl貌nica s鈥檋a refor莽at sobre la pen铆nsula Ib猫rica, i que aquesta configuraci贸 ha perm猫s l’entrada d’una irrupci贸 c脿lida de proced猫ncia africana. A punts de Ponent, la temperatura m脿xima 茅s probable que se situ茂 entre els 39潞C i els 41潞C. Al Pirineu, els valors m脿xims fregaran els 38潞C, i a la resta del territori entre 35潞C i 38潞C. L鈥檈pisodi comen莽aria a remetre de cara a divendres de la setmana vinent, tot i que no es descarta que es pugui allargar.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

26 + = 30

脷ltimes not铆cies