HomeOpinióPolítiques en femeníUna Tortosa més amable per a les persones

Una Tortosa més amable per a les persones

En els últims anys, des del govern de Tortosa hem impulsat actuacions de gran abast que ens permeten seguir transformant la ciutat i creant eixos de trobada que, en alguns casos, també afegeixen un plus a l’interès turístic que té la nostra ciutat. És el cas d’obres com les de la plaça de la Catedral, que en poc temps quedarà finalitzada en la seua part superior, i que quan finalitzi la museïtzació del subsòl farà que guanyem un espai de primera magnitud. Com també la nova plaça de l’Ajuntament i els carrers del seu entorn, que generaran un nou espai de trobada, una àgora pensada per als ciutadans i que està a la recta final.

Però juntament amb les actuacions més grans, també formen part de la nostra prioritat com a govern altres obres de més petit format arreu de la via pública. Es tracta d’accions que ens permeten millorar voreres, ampliar les zones de vianants, eliminar barreres arquitectòniques, renovar asfaltatges, fer més eficient l’enllumenat, instal·lar nous parcs infantils com els nou que hem fet en dos anys, plantar arbrat i vegetació, arranjar camins malmesos pels temporals… en definitiva, actuacions adreçades a fer que la ciutat sigui més amable per als tortosins i les tortosines.

En els dos anys de mandat que ja han passat n’hem fet una llarga llista. De vegades, només ho perceben les persones que viuen més prop de l’àmbit on hem actuat. Però ens beneficien al conjunt de la ciutadania i us convido a que hi pugueu veure el canvi. Recentment en tenim un exemple amb les noves voreres de Vora Parc, amb un disseny que millora l’entorn. I seguirem actuant en la mateixa línia durant els propers mesos a dos carrers més d’aquesta zona. Un altre exemple està situat als peus de la Suda, al nou passeig del Castell que hem habilitat entre la plaça de l’Àbsis i els Reials Col·legis. Una actuació que ens permet transformar aquesta part de la ciutat, millorant un espai que estava molt degradat urbanísticament. I la feina en aquest barri continuarà en els temps que vindran.

Però les actuacions s’estenen arreu de la ciutat. A tots els barris i a tots els pobles. Perquè volem seguir fent una ciutat més verda, una Tortosa que convida a deambular pels seus carrers.

Queda molta feina per fer, però qui digui que és fàcil menteix o desconeix el que costa fer les coses. Perquè tenim un municipi molt gran, amb una orografia complicada en algunes zones. I perquè, més enllà de les actuacions a peu de carrer, també cal que la iniciativa privada hi sumi l’esforç que li correspon per la seua banda per traslladar aquestes millores cap als habitatges de les zones on cal més atenció.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 27

Últimes notícies

-->