HomeMedi AmbientUna vintena de professionals del sector tecnològic visitaran la Ribera d’Ebre per...

Una vintena de professionals del sector tecnològic visitaran la Ribera d’Ebre per a comprovar els avantatges del món rural

Una vintena de professionals vinculats al sector de les noves tecnologies visitaran el proper mes de juny la Ribera d’Ebre amb l’objectiu que coneguen els avantatges que pot tindre el món rural en la seua qualitat de vida, a la vegada que oferix tots els serveis per a continuar fent la seua activitat. Serà en la segona edició del Catalan Rural Hub, que promou la Conselleria de Polítiques digitals de la Generalitat i que enguany se celebra a la Ribera d’Ebre i el Pallars.

Esta vintena de professionals -la majoria autònoms o empresaris- es desplaçaran a la Ribera d’Ebre dividits dos grups de deu i, durant una setmana treballaran en la seua activitat, instal·lats en un entorn innovador per a ells, a la vegada que coneixen els avantatges que poden tindre en un entorn rural. El primer grup treballarà des de la Ribera d’Ebre entre 29 de maig al 3 de juny i el segon ho farà del 12 al 17 de juny.

El conseller de Polítiques digitals i territori, Jordi Puigneró, ha presentat el projecte este dijous des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i ha destacat que la comarca està “preparada per fer una aposta decidida pel teletreball, i n’ha mostrat els punts forts i allò que la fa atractiva per a la resta del país”.

El projecte compta amb una inversió de 70.000 del Departament, que es complementa amb la col·laboració en espècies que fan els ajuntaments i consells Comarcals, com la cessió d’espais de coworking o l’elaboració de rutes guiades pels llocs d’interès de la comarca. També presentaran els serveis que poden trobar als municipis i comarca i que poden ser d’interès per als professionals tecnològics, com l’accés a l’habitatge, la presència de centres d’assistència mèdica, els centres d’ensenyament en servei i altres serveis complementaris.

El vicepresident Puigneró va visitar també les obres d’instal·lació de fibra òptica a Móra la Nova. Són uns treballs que formen part d’un programa de desplegament al territori, on hi ha en marxa al voltant de 40 km de xarxa nova i s’han redactat els projectes per a executar uns 170 km més en l’eix de Tortosa a la Sénia.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies