HomeAgriculturaUnió de Pagesos celebra que el Congrés ratifiqui que s’eximeixi la pagesia...

Unió de Pagesos celebra que el Congrés ratifiqui que s’eximeixi la pagesia de la prohibició de cremar restes vegetals

Unió de Pagesos celebra que el Congrés dels Diputats hagi aprovat aquesta tarda deslliurar les explotacions agrícoles, ramaderes i forestals de menys de 50 treballadors i/o menys de 10 milions d’euros de facturació de la prohibició generalitzada de cremar restes de poda i vegetals, a través de la Llei de gestió de la Política Agrària Comuna (PAC), la qual esmena l’article 27.3 de la Llei estatal 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular.

Unió de Pagesos remarca que això suposa la pràctica derogació d’aquesta prohibició per a la pagesia a partir del 2 de gener i recorda que aquest sindicat ha treballat des de l’abril passat per tombar una prohibició fora de lloc que carregava de costos l’activitat agrària, perquè obligava a traslladar les restes a centres de tractament o llogar o comprar màquines trituradores, cosa que, a més, hauria fet augmentar les emissions de CO2. La darrera aportació sindical es va produir el 23 de novembre en les negociacions entre els grups polítics al Senat, perquè el PSOE volia fer marxa enrere en aquesta derogació, però finalment la insistència d’Unió de Pagesos va aconseguir que els grups polítics eximissin la pagesia, ja que la prohibició generalitzada només afectarà mitjanes i grans empreses.

Unió de Pagesos també ha incidit perquè la Llei de gestió de la PAC acabada d’aprovar eximeixi els agricultors i ramaders de tributar a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per les subvencions vinculades als ecorègims, això és que aquestes subvencions de política agrària comunitària no s’integrin a la base imposable d’aquest impost. Els ecorègims de la PAC,  que entra en vigor el 2023, són ajuts per a pràctiques voluntàries en favor del clima i el medi ambient que només compensen parcialment l’aportació ambiental efectuada per la pagesia.

Avui amb l’aprovació de la Llei de gestió de la PAC, el Congrés també ha convalidat, ja que l’esmena no va ser modificada al Senat, la proposta d’Unió de Pagesos per assegurar el dret de la pagesia afectada per la bretxa digital a la transmissió d’informació i comunicació per mitjans no electrònics [vegeu comunicat de premsa del 29 de novembre] . Per tant, també a partir del 2 de gener, se superaran les discriminacions i vulneracions de drets que la Generalitat imposa en els tràmits telemàtics a la pagesia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies