HomeAgriculturaUnió de Pagesos convoca els Premis Felip Domènech 2024

Unió de Pagesos convoca els Premis Felip Domènech 2024

Unió de Pagesos obre la convocatòria dels Premis Nacionals Felip Domènech 2024 a la trajectòria d’una persona i a una entitat en defensa de la pagesia. Es tracta d’uns premis honorífics biennals que el sindicat convoca amb l’objectiu de refermar els valors del teixit social agrari i donar-los a conèixer a la resta de la societat.

El sindicat fa arribar les bases a totes les cooperatives agràries de Catalunya, a centres de recerca i innovació agrària, a escoles i centres universitaris i a col·legis professionals i associacions diverses vinculades al sector, animant-los a ser entitats proposants de candidatures. El termini de presentació acaba l’onze de Setembre i es poden fer arribar per correu electrònic a premifdomenech@uniopagesos.cat i a les oficines del sindicat.

Unió de Pagesos remarca la importància que les entitats del món agrari s’impliquin en el premi i presentin candidats en les dues modalitats —persona i entitat— per a la deliberació del jurat. Aquest està integrat per tres membres vinculats a òrgans i sectors socials del sindicat i quatre membres independents relacionats amb la Universitat de Lleida, el cooperativisme, l’activisme pagès i en defensa de l’aigua i l’activisme cultural.

Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l’objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d’una forma honesta, senzilla i amb companyonia.

L’acte de lliurement dels premis es fa el 16 d’octubre, dia de Sant Galderic, festa catalana de la pagesia i Dia Mundial de l’Alimentació segons la FAO. Aquest dia fix cada dos anys serveix de punt de trobada de les entitats del país que, d’una manera directa o indirecta, conformen l’entramat del sector agrari català, una ocasió per recordar els valors que emanen de la figura de Felip Domènech (Artesa de Lleida, 1951-2013) en benefici de la pagesia del futur. Domènech va ser un destacat activista del sindicalisme agrari, en el cooperativisme i en la cultura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies