HomeTerres de l'EbreUnió de Pagesos demana la gratuïtat de les inspeccions tècniques de vehicles...

Unió de Pagesos demana la gratuïtat de les inspeccions tècniques de vehicles per a la maquinària agrícola

TERRES DE L’EBRE // Unió de Pagesos demana que les inspeccions tècniques de vehicles (ITV) per a la maquinària agrícola de la qual en sigui titular la pagesia catalana siguin gratuïtes. Així ho ha sol·licitat en el marc del procés de participació pública sobre la regulació de la prestació del servei d’ITV a Catalunya. El sindicat considera que “la pagesia catalana ja contribueix, i amb escreix, a una sèrie de serveis a la societat no remunerats pel mercat ni tinguts en compte per l’Administració té a l’hora d’avaluar l’esforç fiscal que realitza” com ara la producció d’aliments “sans i segurs”, a més del “manteniment de l’equilibri territorial, un paisatge endreçat, prevenció dels incendis forestals, preservació i foment de la biodiversitat”.

Unió de Pagesos porta anys reclamant al govern de l’Estat, tant amb el PP com ara amb el PSOE i Unidas Podemos, que faci ús de la facultat que permet la Directiva 2014/45/UE per tal que s’eximeixi d’haver de passar la ITV a la maquinària agrícola, tal com han fet altres països europeus. Fins i tot, ha traslladat, en aquest sentit, una proposta d’esmena en la tramitació de la Llei de la cadena alimentària que actualment s’està tramitant al Congrés. Davant la negativa dels ministeris d’Agricultura i d’Indústria, ara Unió de Pagesos demana al Govern de la Generalitat que assumeixi el cost d’aquesta proposta.

Unió de Pagesos ha demanat una millora del servei d’ITV mòbil “perquè cap màquina ni tractor agrícola s’hagin de desplaçar més de 15 quilòmetres per a realitzar la inspecció”, com passa actualment amb les inspeccions d’equips d’aplicació de fitosanitaris. El sindicat també reclama que “cap ITV mòbil es pugui a negar a realitzar inspeccions a tractors” (algunes no presten el servei a tractors que poden superar els 40 km/h) i que “no sigui necessari retirar les pales del tractor a l’efectuar la inspecció”, de la mateixa manera que no cal retirar altres arreus com cultivadors o equips com picadores, segadores o botes d’aplicació de fitosanitaris.

Finalment, Unió de Pagesos també ha sol·licitat que la llei permeti “flexibilitzar” els requisits que es demana per prestar el servei d’ITV a la maquinària agrícola amb l’objectiu que cooperatives, organitzacions de productors, associacions de defensa vegetal i les pròpies organitzacions professionals agràries puguin prestar aquest servei a la pagesia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 61

Últimes notícies