HomeAgriculturaUnió de Pagesos reclama amb tractorades arreu del país mesures urgents de...

Unió de Pagesos reclama amb tractorades arreu del país mesures urgents de suport a l’agricultura i la ramaderia

Unió de Pagesos ha dut a terme aquest dilluns una dotzena de tractorades i marxes lentes de vehicles en diferents indrets del país en defensa de l’activitat agrària i del territori. Sota el lema ‘Ara, més necessaris. Ara, més pagesia’, el sindicat exigeix a al Ministeri i al Departament d’Agricultura diferents mesures urgents de suport a l’agricultura, ramaderia i silvicultura que n’assegurin la continuïtat. Unió de Pagesos reclama que tots els sectors agraris puguin guanyar-se la vida “dignament” i, entre altres, demana destinar ajuts de la PAC a aquells sectors que s’han vist afectats per la crisi de la covid-19 i que pitjor ho estan passant. També denuncia l'”amenaça” que suposa la implantació “massiva” d’energies renovables.

Amb aquestes protestes arreu del territori, Unió de Pagesos ha volgut posar en valor la importància del sector i, en aquest sentit, reclamar un conjunt de mesures als governs espanyol i català per garantir-ne la seva continuïtat. El coordinador del sindicat a Lleida, Josep Sellart, ha denunciat les dificultats que estan travessant diferents sectors agraris, sobretot aquells més afectats per crisi de la covid-19 per tenir una major dependència del sector de la restauració.

Entre les mesures, el sindicat demana que es faci un “bon ús” dels nous ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) i dels fons de recuperació econòmica per als sectors més afectats per les dificultats de distribució i per la caiguda de preus en origen, així com per les adversitats climàtiques.

Davant les dificultats de distribució i la caiguda de preus, Unió de Pagesos reclama, tant al Ministeri com al Departament d’Agricultura, que utilitzin els fons del període transitori de la Política Agrària Comuna (PAC) i els fons de recuperació econòmica addicionals del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) 2021-2022 per atendre els sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia i els que s’han vist afectats per circumstàncies excepcionals o per l’evolució del mercat. A la vegada, reclama ajuts extraordinaris de minimis per a la recuperació econòmica permesos per la Unió Europea.

En relació amb la PAC, Unió de Pagesos reclama l’establiment de la figura de l’agricultor actiu i pràctiques equivalents considerades com a pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient perquè no sigui obligatori abandonar capacitat productiva. A més, demana la regulació de la revenda a pèrdues i la quota que determina la posició de domini a la cadena alimentària i l’equiparació de les cotitzacions de la pagesia quan aquesta contracta treballadors per compte aliè.

D’altra banda, Unió de Pagesos exigeix al Govern un decret llei que deixi sense efecte les obligacions addicionals del Decret de fertilització i dejeccions ramaderes per ajustar-lo a les mesures europees. El sindicat també demana la modificació del decret d’ordenació de les explotacions ramaderes per limitar-ne la dimensió i eliminar-ne l’obligació de la tanca perimetral, així com l’actualització del concepte d’Unitat de Bestiar, la modificació de la distància entre granges d’aviram i porcí, i blindar i protegir les granges de verres. També cal estendre a tots els sectors els preus sectorials de referència de l’Observatori Agroalimentari de Preus.

Pel que fa la defensa de l’espai agrari, el sindicat denuncia la “depredació” de les zones agrícoles amb el model d’implantació “massiva” de les energies renovables. Unió de Pagesos també lluita per la supervivència del Delta de l’Ebre davant l’estratègia del Ministeri de Transició Ecològica que implica deixar-lo retrocedir.

 

Una trentena de tractors recorren els carrers de Lleida

Unió de Pagesos ha dut a terme aquest dilluns una dotzena de tractorades i marxes lentes de vehicles en diferents indrets del país. A Lleida, la protesta ha aplegat una trentena de tractors, a més de vehicles i furgonetes. Els participants s’han concentrat en una esplanada situada entre el Decathlon i MediaMrkt, des d’on han iniciat la marxa lenta cap al pont de la Universitat i han continuat per l’avinguda Catalunya, rambla d’Aragó, avinguda de Balmes, fins a la plaça Ricard Viñes, on ha finalitzat. Els assistents no han abaixat del vehicle en cap moment i tampoc s’ha llegit cap manifest, davant la situació sanitària per la pandèmia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies