HomeSocietatUniversitats farà una nova convocatòria per captar docents amb criteris d'excel·lència internacional

Universitats farà una nova convocatòria per captar docents amb criteris d’excel·lència internacional

El Departament de Recerca i Universitats farà una nova convocatòria al setembre per captar personal docent i investigador amb criteris d’excel·lència internacional.

La convocatòria s’obrirà a partir del 18 de setembre i oferirà 48 places de professorat lector i agregat. La crida es fa en el marc del Pla Serra Húnter (PSH) per atraure i retenir talent i és la segona que es fa enguany. En la primera crida es van ofertar 52 places per les quals es van rebre prop de 900 sol·licituds.

L’objectiu és incorporar a les universitats públiques personal altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals. Les quatre universitats que ofereixen les contractacions són la UB, la UAB, la UPF i la URV.

Les ofertes formen part dels àmbits de ciències, ciències de la vida, ciències socials, enginyeria i humanitats. Els aspirants han d’estar en possessió del títol de doctor i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral.

Les persones seleccionades per comissions integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut, hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

El termini per presentar candidatures començarà el 18 de setembre per a les places de professor lector (47) i s’estendrà fins al 13 d’octubre, mentre que per a la plaça de professorat agregat (només n’hi ha una) serà del 16 d’octubre al 2 de novembre.

El PSH d’enguany està finançat amb 18,6 milions d’euros, que s’engloben en els més de 138 milions que el Departament de Recerca i Universitats destina a promoure el talent en el pressupost per este any 2023, que ha augmentat un 13,5% els fons propis. En el cas de les contractacions que formen part del Pla, hi ha un cofinançament específic del Departament, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes. Concretament, Recerca i Universitats subvenciona el 50% de les retribucions bàsiques del professorat Serra Húnter.

El pròxim curs 2023-2024 un total de 63 persones que van ser escollides per formar part del PSH en convocatòries anteriors s’incorporaran al sistema universitari, 58 seran contractades en la categoria de professorat lector i 5 de professorat agregat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies