HomeEsportsEl Consell Esportiu del Baix Ebre s'adhereix al comunicat de la UCEC...

El Consell Esportiu del Baix Ebre s’adhereix al comunicat de la UCEC en rebuig a les accions masclistes de Luis Rubiales

El Consell Esportiu del Baix Ebre, entitat dedicada al foment de l’esport de base, popular i de lleure, ha mostrat la seva adhesi贸 al comunicat oficial fet p煤blic per la Uni贸 de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) en rebuig a les accions masclistes del fins ara m脿xim responsable del futbol espanyol, Luis Rubiales.

Per Antoni Gilabert, president del consell esportiu, es tracta d’una acci贸 contr脿ria als principals fonaments que defensa aquesta entitat, “perqu猫 el que hem vist aquests darrers dies per part del senyor Rubiales no 茅s admissible, i 茅s contrari a tots els principis que defensem des dels consells esportius que tenim com a gran valor afegit i tret diferencial l’esport amb valors, l’educaci贸 i la cohesi贸 social“. El comunicat oficial de la UCEC diu el seg眉ent:

Des de la Uni贸 de Consells Esportius de Catalunya manifestem el nostre ferm i rotund rebuig davant les greus accions masclistes protagonitzades pel president de la Reial Federaci贸 Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.
Aquestes accions s贸n totalment incompatibles amb els valors de respecte, igualtat i dignitat que s’han de promoure des de l’脿mbit esportiu i des de la societat en general i, el que 茅s m茅s greu, estan fetes per un directiu esportiu que t茅 l’obligaci贸 de donar exemple en totes les seves accions.
Els Consells Esportius de Catalunya tenim un comprom铆s ferm amb els valors esportius i socials i, mitjan莽ant la promoci贸 de l’esport, procurem que siguin un eix vertebrador de les nostres activitats, especialment en l’esport en edat escolar.
Per aix貌, els Consells Esportius volem mostrar el nostre suport ii solidaritat amb Jennifer Hermoso i amb totes les dones que pateixen viol猫ncia de g猫nere. Alhora, reafirmem el nostre comprom铆s d’erradicar actituds que vagin contra el dret a la pr脿ctica esportiva femenina. Per tant, demanem la dimissi贸 de Luis Rubiales perqu猫 l’esport no pot tenir dirigents com ell.
Aquesta acci贸 que avui denunciem 茅s nom茅s la punta de l’iceberg de la xacra masclista amb qu猫 ha de conviure l’esport femen铆 dia rere dia. 脡s per aquest motiu que des dels Consells Esportius reivindiquem, un cop m茅s, l’esport en edat escolar com a eina per educar en igualtat i en la no discriminaci贸 en tots els 脿mbits.
Aprofitem per convidar a totes les organitzacions esportives a mantenir un front com煤 en aquesta l铆nia i treballar conjuntament per crear un entorn esportiu que sigui exemplar en termes d’igualtat de g猫nere i respecte. Barcelona, 26 d’agost de 2023“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

13 + = 21

脷ltimes not铆cies