HomeComunicacióUns 150 professionals a la convenció de premsa comarcal

Uns 150 professionals a la convenció de premsa comarcal

Cent cinquanta professionals de la comunicació (editors, periodistes, gabinets de comunicació i administracions públiques) es van trobar el 26 de maig al Casal Riudomenc de Riudoms per a assistir a l’11a Convenció de la Premsa Comarcal i Local i la 36a Assemblea Ordinària de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, una de les trobades sectorials més importants de l’any. Es van presentar ponències per a debatre els reptes de la professió, es va detallar un extens estudi universitari que analitza l’impacte a les xarxes socials als mitjans comarcals, i es va fer el lliurament de diversos premis a les publicacions i personalitats més destacades del darrer any.

Francesc Fàbregas, president de l’ACPC, va obrir la jornada recordant “que la premsa comarcal som líders al nostre territori i hem incrementat lectors en una franja d’edat tan bona com la que  va dels 30 o 40 anys. Tot i així, hem de ser capaços de millorar els continguts i, sobretot, de modernitzar les nostres capçaleres, sense oblidar, però, que el paper seguix sent el que centra el nostre volum de negoci i el que dona la credibilitat”. Respecte als reptes digitals, el doctor de la Universitat de Girona Joan Francesc Fondevila va constatar, després de dirigir una recerca universitària, que “el grau de desenvolupament de la participació [dels mitjans locals i comarcals] en xarxes socials és moderat, i que cal estimular una participació més elevada i activa a mitjà i llarg termini”.

La primera ponència va ser Periodisme d’investigació en l’àmbit local, a càrrec del periodista Rafa Marrasé, autor de reportatges que, a través del portal Porta Enrere, han destapat irregularitats, com el que li va permetre guanyar el premi Ramon Barnils. Van prendre el relleu Aurora Masip, directora de Comunicació del Banc de Sang amb la xarrada La premsa local i la solidaritat; Enric Sierra Díaz, adjunt al director de La Vanguardia, amb Les xarxes socials com a distribuïdor de continguts dels mitjans i l’escriptor i periodista Francesc Canosa, que va concloure que “la premsa comarcal fa un periodisme menestral, que relata la vida de la immensa majoria del país”.  

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 40

Últimes notícies