HomeMedi AmbientUns 5.000 persones s'han implicat en accions de voluntariat als espais naturals...

Uns 5.000 persones s’han implicat en accions de voluntariat als espais naturals protegits

Unes 5.000 persones volunt脿ries han participat en alguna de les m茅s de 200 activitats de voluntariat ambiental que s鈥檋an realitzat en diversos espais naturals protegits d鈥檃rreu de Catalunya. Aix貌 compr猫n tant activitats puntuals d鈥檜n dia de durada com camps de treball o voluntariat de llarga durada.

Quant a la tipologia d鈥檃ctuacions, destaquen les activitats de conservaci贸 i restauraci贸 (un 55% del total), com, per exemple, l鈥檈xtracci贸 de plantes ex貌tiques invasores; les recollides de residus (un 18%); activitats de ci猫ncia ciutadana (un 15%), com ara el cens simultani de duc; activitats de patrimoni cultural (un 8%), com ara la reconstrucci贸 d鈥檈spones, un element t铆pic de l鈥檃gricultura del paisatge de sec脿, o la recuperaci贸 de camins antics, o activitats d鈥檈ducaci贸 ambiental (4%).

Totes aquestes dades s鈥檈xtreuen de la Mem貌ria d鈥檃ctivitats 2023 en el marc de les Taules de Voluntariat Ambiental dels Espais Naturals Protegits.

 

Foto: Cedida

 

Foto: Cedida

Consolidaci贸 de les Taules de Voluntariat

Actualment, hi ha actives quatre taules de voluntariat a Catalunya: a l鈥橢mpord脿, a les Terres de l鈥橢bre, al Pirineu Oriental i al Pirineu Occidental, que agrupen un total de 13 espais naturals protegits. Es tracta del Paratge Natural d鈥橧nter猫s Nacional (PNIN) de l鈥橝lbera, el Parc Natural de Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l鈥橢mpord脿, el Parc Natural del Montgr铆, les Illes Medes i el Baix Ter, el Parc Natural del Delta de l鈥橢bre, el Parc Natural dels Ports, el Parc Nacional d鈥橝ig眉estortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l鈥橝lt Pirineu, el Parc Natural del Cad铆-Moixer贸, el Parc Natural de la Zona Volc脿nica de la Garrotxa, el Consorci de l鈥橝lta Garrotxa, el Consorci d鈥橢spais Naturals d鈥橧nter猫s del Ripoll猫s i el Parc Natural de les Cap莽aleres del Ter i del Freser.

Participen en aquestes taules del voluntariat, que constitueixen un espai de coordinaci贸 entre les entitats del territori i els 貌rgans gestors dels espais naturals protegits, un total de 79 entitats. S鈥檈ncarreguen de planificar les accions del voluntariat i fer-ne el seguiment, entre altres tasques.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

73 + = 81

脷ltimes not铆cies