HomeAgriculturaUP alerta que els ajuts per la sequera destinats a la fruita...

UP alerta que els ajuts per la sequera destinats a la fruita dolça i la cirera no s’adeqüen a la realitat del sector

El sindicat agrari d’Unió de Pagesos considera que els ajuts per la sequera del Departament d’Acció Climàtica que van destinats als arbres de fruita dolça i cirera són insuficients.

L’organització denuncia que no s’estableixen compensacions pels productors que han perdut els arbres per la sequera, ni tampoc pels qui han tirat endavant la producció, tot i saber que podrien tenir pèrdues. Així mateix, el sindicat alerta que alguns pagesos quedaran exclosos dels ajuts i critica que cobreixen “una part molt petita” de les despeses de l’aclarida. Per tot, UP acusa el Departament d’Acció Climàtica d’haver actuat amb “desconeixement” de la realitat que viu el sector.

El sindicat apunta que alguns pagesos quedaran exclosos dels ajuts com és el cas dels productors de fruita dolça que ja han aclarit les seues plantacions, ja que han retirat la fruita de l’arbre abans de la publicació de la resolució amb la data d’inici del període per sol·licitar l’ajut.

En el cas dels cirerers, el sindicat assegura que difícilment cap plantació es podrà acollir a l’ajuda. Tot plegat perquè l’ajut va destinat als pagesos que no han recol·lectat la cirera perquè el seu cultiu ha donat calibres no comercials i, en aquestes alçades de campanya, les plantacions ja no tenen cirera als arbres perquè han caigut a terra.

A més, UP remarca que el departament d’Acció Climàtica ha penalitzat amb un 50% l’import de l’ajut als pagesos que no disposen d’assegurança agrària, tot i que, segons l’organització, les plantacions de fruita dolça no es poden assegurar per sequera, excepte la cirera en secà.

Finalment, el sindicat apunta que els ajuts cobreixen una part molt petita de les despeses de l’aclarida.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 75

Últimes notícies