HomeAgriculturaUP, en contra d'haver de contractar l'assegurança de l'olivera durant cinc anys...

UP, en contra d’haver de contractar l’assegurança de l’olivera durant cinc anys com a condició per a ajuts del Filomena

Unió de Pagesos s’oposa a la decisió del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que, segons remarca UP, obliga a contractar l’assegurança de l’olivera durant els propers cinc anys com a condició perquè els oleïcultors puguin accedir a l’ajut per pal·liar els danys derivats del temporal Filomena, del gener d’enguany, publicats al Diari Oficial de la Generalitat el divendres passat, 9 de juliol. El sindicat retreu que aquesta petició no ve de nou. Recorda ha estat exigint reiteradament que s’eliminés de les bases dels ajuts aquesta obligació fins que no hi hagués una millora real de l’assegurança i amb consens del sector. Per tot plegat, el sindicat treballa per a properes mobilitzacions, avisa en un comunicat.

El sindicat valora com a eina la contractació d’assegurances agràries sempre que siguin efectives i responguin a la realitat de cada sector, “factors que no es compleixen en el sector de l’olivera, tot i les millores introduïdes”, matisa. El sindicat creu que les noves modificacions sobretot estan enfocades a facilitar l’entrada de nous assegurats en lloc de millorar substancialment les cobertures. Així, posa d’exemple que els coeficients per valorar els danys en plantació es consideren molt baixos, i un pagès només podrà cobrar l’assegurança si té un dany de més d’un 50% .

Unió de Pagesos també denuncia que l’ordre d’ajuts no té en compte la Segarra com àmbit afectat, concretament els municipis de Montornès de Segarra, Granyena de Segarra o Montoliu de Segarra, que també es van patir els efectes del temporal Filomena.

En definitiva, el sector de l’Oli d’Unió de Pagesos valora que aquest ajut és “poc efectiu” per ajudar les explotacions d’olivera afectades pel Filomena que, “com el conjunt del sector de l’oli, estan estructuralment molt castigades per la conjuntura de preus”. El sindicat reitera que des d’un inici ha fet aportacions al Departament per acordar mesures “eficients i efectives” per al sector. “Veient la falta de solucions resolutives”, anuncia que està treballant en la concreció de mobilitzacions per als propers dies.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 27

Últimes notícies