HomeSocietatVeïns alerten de curses il·legals de cotxes a la carretera entre Tivenys...

Veïns alerten de curses il·legals de cotxes a la carretera entre Tivenys i Benifallet

Fa setmanes, fins i tot mesos, que veïns de Tivenys estan alertant als Mossos d’Esquadra i les autoritats locals que a la carretera cap a Benifallet, als trams més sinuosos del coll de Som, s’hi practiquen curses il·legals, o si més no que els conductors d’alguns automòbils trucats i tunejats completen subtrams -especialment de nit- en condicions i velocitat temeràries, fent soroll i posant en perill la integritat física d’altres usuaris de la via. De fet, esta publicació ha recollit dos testimonis, un directament i un altre a través de l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, de conductors que confirmen que s’han trobat un d’estos vehicles en un revolt i han estat a punt de fer-los fora de la carretera. Un dels casos és el d’una família de Móra d’Ebre que baixava a Tivenys al vespre i l’altre el d’una família veïna de Bítem amb arrels a Benifallet que feia just este trajecte.

Si bé els protagonistes de les curses optarien per entrar en acció a la nit per a poder controlar millor -per la projecció dels llums d’altres vehicles- que no hi haja trànsit en els trams escollits, no sempre ho fan sense llum solar. Els propietaris d’una casa rural de Benifallet han transmès a l’Ajuntament que de vegades els velocistes es prodiguen també a la tarda. L’alcaldessa explica que no tenia constància de la perillosa incidència fins que li ho van comunicar responsables dels Mossos, i posteriorment, alertada per esta publicació, va recollir estos testimonis, que se sumen als de Tivenys, on diversos veïns del terme municipal, alguns dels quals de la partida de l’Horta Assut, van posar en coneixement de l’alcalde, Eladi Galbe, l’existència de les curses. Galbe explica que s’ha reunit amb els Mossos per esta qüestió: “Els hem posat de manifest la problemàtica; està a les seues mans i ens consta que estan fent el seguiment”, manifesta.

El sarrabastall dels motors a la mitjanit ha estat algun dia inequívoc. Segons diversos testimonis coincidents, es tracta de quatre vehicles. També el 112 ha rebut trucades d’a- lerta sobre estos fets, i els Mossos s’han mobilitzat per a intentar enxampar els infractors, fins ara estèrilment. La unitat de Trànsit va muntar un dispositiu de vigilància específic fa unes setmanes, però aquell dia, probablement per una qüestió dissuasòria, no es van reproduir les curses.

Segons ha pogut saber esta publicació, també hi havia previst un altre desplegament policial el dimecres 1 de juliol, però l’accident mortal que hi va haver a la mateixa carretera T-301 entre Bítem i Tortosa va frustrar el dispositiu.

El coneixement dels fets és molt més generalitzat entre la població a Tivenys que no pas a Benifallet perquè els vehicles accedirien a la zona on fan les curses a través del nucli principal tivenysà, travessat per la carretera en qüestió.

Fons oficials dels Mossos, al seu torn, asseguren que hi estan a sobre i que si cal s’intensificaran els controls, tot i que segons alguns dels testimonis, en els darrers dies s’ha reduït la regularitat i intensitat dels fets.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 47

Últimes notícies