HomeEducaci贸V脥DEO 路 Concentracions de rebuig de sindicats i docents a l'agressi贸 a...

V脥DEO 路 Concentracions de rebuig de sindicats i docents a l’agressi贸 a un professor a Gandesa la setmana passada

Prop d’una trentena de professors i delegats sindicals s’han concentrat aquest divendres al mat铆 al pati de l’institut Dertosa de Tortosa per solidaritzar-se amb el docent agredit la setmana passada a Gandesa per un exalumne i reclamar “respecte” cap a l’exercici de la seva tasca. Representants de la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre han alertat que s’han incrementat les situacions violentes a les quals s’han d’enfrontar, dins i fora de les aules, i reclamen que es reconegui la seva figura com a “autoritat p煤blica“. Lamenten que, sovint, no es doni credibilitat al seu paper davant les queixes i den煤ncies per part d’alumnes. La convocat貌ria ha estat secundada per altres centres del territori, com l’institut de Roquetes.

L’agressi贸 va tenir lloc el dimecres passat a la biblioteca de Gandesa. Un professor de l’IES Terra Alta, acompanyat de la seva filla de set anys, va coincidir all铆 amb un grup d’exalumnes, que van fer mofa d’ell. Quan els va demanar que paressin, un d’ells el va colpejar, tombant-lo al terra i donant-li una puntada de peu. El professor va requerir atenci贸 m猫dica i continua de baixa. Els Mossos han instru茂t dilig猫ncies per un cas de lesions lleus i les han traslladat a la Fiscalia de menors, at猫s que el presumpte agressor t茅 disset anys.

L’agressi贸 ha enc猫s els 脿nims de sindicats i docents de les Terres de l’Ebre. No nom茅s per la transcend猫ncia del cas concret de Gandesa, sin贸 per la preocupaci贸 davant del que consideren una tend猫ncia creixent de manca de respecte cap a la seva tasca que s’agreuja dia a dia a les aules i tamb茅 fora. Aquest ha estat un dels eixos centrals del manifest que han llegit durant l’acte al pati de l’institut Dertosa.

Ens solidaritzem amb el company de Gandesa agredit i volem denunciar que no 茅s un fet a茂llat, que di脿riament patim agressions, si no f铆siques verbals, i veiem una creixent p猫rdua de respecte per part de fam铆lies i alumnes. Hem perdut molta respectabilitat per part de la societat“, ha lamentat Pau Ure帽a, representant de la junta docent de les Terres de l’Ebre i professor de l’institut Dertosa, qui ha apel路lat les direccions dels centres, el Departament d’Educaci贸 i les fam铆lies per recuperar aquesta “respectabilitat i dignitat” del col路lectiu.

Avui era totalment necessari que el nostre centre, com la resta de centres del territori, sort铆ssim a denunciar la situaci贸 que s’ha produ茂t a l’institut Terra Alta. Volem donar suport a la comunitat educativa d’aquest centre i estem amatents a la situaci贸 del professor esperant que es posi b茅“, ha insistit la directora del centre de secund脿ria tortos铆, Francina Prades. “Denunciem qualsevol tipus de viol猫ncia i demanem respecte per a la comunitat docent. Al final, el que volem 茅s impartir les nostres classes i fer la nostra feina en les millors condicions“, ha afegit.

Increment de casos

Tot i que no han aportat dades concretes, els sindicats han volgut posar de manifest el “l’increment” de casos de viol猫ncia als instituts. No nom茅s aix貌, ha explicat Andreu Granollers, representant de la USOC a la junta de personal. “Ens trobem amb moltes den煤ncies, de les fam铆lies cap al professorat. La majoria s贸n casos infundats sense cap recorregut i acaben resultant desfavorables. Per貌 hi ha una pressi贸 constant cap al professorat. Fem una crida a la comunitat educativa i la consellera d’Educaci贸 perqu猫 el professor i el mestre sigui autoritat p煤blica. Fa molts anys que ho demanem perqu猫, llavors, en un jutjat, la paraula del pare o mare 茅s la mateixa que la del professor“, ha argumentat.

脡s una vergonya que haguem d’estar discutint aquestes coses quan haur铆em de tenir totes les eines necess脿ries per evitar aquests problemes als centres. S贸n centres educatius. No hem d’anar els docents amb por a fer la nostra feina“, ha concl貌s Fernando Chavarr铆a, representant d’UGT a la junta de personal docent ebrenca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

5 + 2 =

脷ltimes not铆cies