HomeEducacióVÍDEO · USTEC manté la vaga del 6 de setembre davant la...

VÍDEO · USTEC manté la vaga del 6 de setembre davant la manca d’acord amb Educació per revertir les retallades

El sindicat USTEC-STEs (IAC) manté la convocatòria de vaga per al pròxim 6 de setembre, dia d’inici del curs 2023-2024, davant la manca d’acord amb el departament d’Educació. El sindicat va anunciar l’aturada el juny passat després que les negociacions amb la nova conselleria fracassessin. Exigien el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l’equiparació salarial per al professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. Segons ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, a l’ACN, ambdues parts no s’han tornat a reunir des d’aleshores. El sindicat no preveu una gran mobilització, però defensa l’aturada com a toc d’alerta si no s’avança en la negociació.

No esperem gran cosa, no sóc gens optimista. No em sembla que amb la nova consellera puguem fer grans canvis“, ha afirmat Segura. La primera i última reunió entre la nova titular d’Educació, Anna Simó, i el sindicat va ser el passat 30 de juny. Dies abans de la reunió, des d’USTEC van afirmar que ambdues parts tenien la negociació “molt avançada” i que tancar un acord abans que acabés el curs passat era possible. De fet, Segura ha insistit que només quedaven per “polir” punts específics. Tanmateix, la trobada va acabar sense acord i, segons Segura, departament i sindicat no han tornat a trobar-se.

Davant d’aquest gir en la negociació, el sindicat veu de forma “sospitosa” el canvi al capdavant de la conselleria. La portaveu del col·lectiu ha afirmat que creuen que es podria haver produït, entre d’altres, per evitar l’acord.

De cara el dia 6 de setembre, Segura ha admès que no esperen una gran participació del sector, ja que “és el primer dia -del curs-, i venim de l’estiu“. Tot i això, ha defensat la convocatòria com un toc d’alerta pel departament: “S’està menystenint el sentit de la negociació de forma deliberada i per nosaltres és una manera de dir que s’ha de comptar amb la comunitat educativa a l’hora de prendre decisions“.

Per poder desconvocar de la vaga, Segura ha assegurat que “el que hauria de passar és que el departament digui que signa la proposta” presentada al juny. La portaveu ha lamentat que les expectatives són mínimes i que si no es produeix un acostament per part d’Educació continuaran “en lluita“. “És responsabilitat nostra continuar batallant per un sistema educatiu públic de qualitat i tenim clar que seguirem aquesta línia, i la manera de lluitar-ho, per nosaltres, és l’acció sindical“, ha exposat.

A la convocatòria per al pròxim dia 6 de setembre també s’hi ha sumat els sindicats CGT i la Intersindical.

Sexennis, equiparació salarial a l’FP i reducció de 2 hores lectives als professionals de més de 55 anys

Segons va explicar el sindicat el passat mes de juny, quan les negociacions encara estaven obertes, hi havia una sèrie de mesures de “mínims” per tal de poder rubricar el pacte i tancar “el cicle de confrontació” dels dos últims anys. En aquest sentit, el sindicat demanava un acord que inclogui el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i la garantia d’un termini de cobrament; l’equiparació salarial per a tot el professorat de l’FP; i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys. Aquests són tres punts en què, segons el sindicat, les posicions estaven més acostades.

A banda, USTEC va instar el departament a deixar escrit el seu compromís de negociació en dues qüestions més. Per una banda, va demanar mantenir oberta la negociació per la retirada del nou calendari escolar, l’inici del qual es va avançar al 6 de setembre, un fet que el col·lectiu va rebre amb disconformitat. I, per l’altra, el sindicat va exigir el compromís que durant el primer trimestre del curs 2023-2024 es tanqués un acord per tirar endavant un nou pacte d’estabilitat per les persones que van quedar sense places en la darrera convocatòria del Concurs de Mèrits.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies