HomeSense categoriaVídeo · El Consell Comarcal del Montsià impulsa la iniciativa 'Montsià Clean...

Vídeo · El Consell Comarcal del Montsià impulsa la iniciativa ‘Montsià Clean Up Challenge’

MONTSIÀ // El Consell Comarcal del Montsià, juntament amb el repte Catalunya Clean Up  Challenge i onze ajuntaments de la comarca, ha impulsat la iniciativa Montsià Clean Up Challenge. L’objectiu és motivar a totes les veïnes i veïns de la comarca  a recollir els residus que es troben en els espais naturals. «És imprescindible  conscienciar la ciutadania de la importància de no embrutar i netejar el nostre entorn.  Els residus són una problemàtica ben present en l’actualitat i des de l’ens  comarcal tenim molt clar que volem estar al costat de la solució», apunta el  president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.  

Per participar-hi només cal descarregar-se l’aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb les etiquetes #Montsia i #Catalunya i tenir ganes de millorar l’entorn. Quan es troba algun residu cal fer-li una foto i recollir-lo. La mateixa app Litterati geolocalitza automàticament l’objecte fotografiat i també permet posar etiquetes d’allò que s’ha trobat, el seu material i la seua marca.

L’app Litterati ens permet empoderar la gent per recollir dades i convertir-les en informació a partir de la qual es poden buscar solucions. Per exemple, a través de la col·laboració amb l’ens comarcal, estem involucrant les escoles i són diversos els instituts del Montsià que estan involucrant l’alumnat per crear els seus propis reptes (connectats al Montsià Clean Up Challenge) i ajudar-los a analitzar les dades per trobar i implementar solucions. “Estem creant una gran comunitat amb un objectiu en comú i és així, tots junts, com tenim més possibilitats de generar un impacte”, explica Robert Garcia, impulsor de la Catalunya Clean Up Challenge.

De moment, els municipis que s’han adherit a la Catalunya Clean Up Challenge per formar part de la iniciativa Montsià Clean Up Challenge són: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, Masdenverge, els Muntells,  la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, la Sénia i Ulldecona.«La implicació de les diferents poblacions de la comarca ha estat essencial per poder tirar endavant el repte a escala del Montsià. Des de les diferents regidories de Medi Ambient del Montsià ja s’estan organitzant diverses accions per recollir els residus de l’entorn i fer pedagogia entre la població» explica el conseller comarcal de Medi Ambient, Miquel Subirats.

De moment ja hi ha prop de 1.000 persones inscrites a la Catalunya Clean Up Challenge, són gairebé 200 municipis i més de 30 comarques les que hi formen part. Mentre que ja hi ha una setantena de persones unides a la iniciativa Montsià Clean up Challenge que tot just arrenca públicament aquest 17 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 38

Últimes notícies