HomeCulturaV脥DEO 路 El DeltaChamber Music Festival s'apropa per primer cop al p煤blic...

V脥DEO 路 El DeltaChamber Music Festival s’apropa per primer cop al p煤blic infantil amb un concert a Amposta

El DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de m煤sica de cambra a les Terres de l’Ebre, s’ha apropat per primer cop al p煤blic infantil amb un concert a Amposta. A trav茅s d’una actuaci贸 did脿ctica i teatralitzada, onze clarinetistes han descobert els secrets de la m煤sica als m茅s petits. Segons la codirectora del festival, Laura Ruiz, l’espectacle est脿 pensat per al territori, amb int猫rprets locals i un llibret inspirat en la zona. Amb aquesta voluntat, s’han preparat activitats en municipis de les quatre comarques ebrenques. El programa inclou altres novetats, com ara la fusi贸 de m煤sica de cambra i veus, una proposta “ex貌tica” que clour脿 el certamen el 6 d’agost, despr茅s d’una desena de concerts i dos tallers professionals.

El festival encara la vuitena edici贸 amb el lema ‘Arrels i paraules’ i un programa que s’escampa per Amposta, Roquetes, Flix, Deltebre, Ulldecona i Horta de Sant Joan. D’aquesta manera, per primer cop el certamen ser脿 present a les quatre comarques que formen part de les Terres de l’Ebre. De fet, el territori 茅s un dels pilars presents en la programaci贸 del festival, tal com ha destacat la codirectora Laura Ruiz. “Vam pensar que valia la pena apostar i fer un concert fet per nosaltres i per a la nostra gent. 脡s molt important la territorialitat de fer un espectacle des d’aqu铆, escriure un llibret que passi al territori i que la m煤sica fos arranjada i interpretada per m煤sics locals“, ha defensat.

Doble raci贸 d’espectacle infantil

Una de les novetats d’aquesta edici贸 es troba en l’ampliaci贸 de p煤blic al qual es dirigeix el festival; el programa ha incl貌s l’espectacle ‘Descobrint els secrets de la m煤sica’, que s’ha estrenat a Amposta i que preveu una segona sessi贸 a Roquetes aquest dissabte a la tarda. Es tracta d’un concert did脿ctic i teatralitzat que utilitza la m煤sica del compositor rus Modest M煤ssorgski per explicar als m茅s petits alguns dels conceptes b脿sics de la m煤sica, com ara la melodia o l’harmonia. Amb una trama arrelada a les Terres de l’Ebre, l’escriptora i violinista Karina Barrionuevo ha adaptat l’obra per endinsar el p煤blic infantil en el m贸n de la m煤sica de cambra.

La proposta ha estat ben acollida per les fam铆lies, com la de Jaume Buera, qui per primer cop ha portat als seus fills Chloe i Nolan al festival. Segons Buera, es tracta d’una manera d’acostar-los a diferents estils de m煤sica m茅s enll脿 dels m茅s convencionals a trav茅s de formats diferents, com ara l’espectacle. “Crec que 茅s una iniciativa que potencia molt la cultura a tots els nivells, 茅s un exemple que estaria b茅 que es practiqu茅s a m茅s llocs. Si ho tenim aqu铆 茅s un privilegi i val la pena aprofitar-ho“, ha remarcat.

Consolidar el p煤blic infantil com a repte de futur

Despr茅s de vuit anys de DeltaChamber Music Festival, el codirector Pau Rodr铆guez ha afirmat que el p煤blic “se’l sent seu” i que any a any ha anat incrementant tant la varietat d’activitats com el nombre d’assistents. Precisament una de les altres novetats d’enguany 茅s el concert que clour脿 el festival, que fusionar脿 m煤sica de cambra i les veus de la mezzosoprano Anna Brull i la soprano Elena Copons. L’actuaci贸 tindr脿 lloc al convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan el pr貌xim 6 d’agost.

El festival s’acomiadar脿 llavors de la vuitena edici贸, despr茅s de dos concerts infantils, set concerts de cambra, vint-i-quatre actuacions individuals i dos tallers professionals. De cara a pr貌ximes edicions, els organitzadors treballen per consolidar el p煤blic infantil i seguir “trencar barreres” programant activitats en municipis on el festival encara no s’hagi instaurat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 48 = 54

脷ltimes not铆cies