HomePolíticaVox i PPC presenten esmenes a la totalitat contra la proposta de...

Vox i PPC presenten esmenes a la totalitat contra la proposta de comuns i CUP que vol eliminar els bous embolats

Vox i PPC són els únics grups que han presentat esmenes a la totalitat contra la proposició de llei impulsada per En Comú Podem i CUP per eliminar els bous embolats, els bous capllaçats i els bous a la platja. Unes tradicions arrelades a les Terres de l’Ebre.

Concretament, comuns i anticapitalistes proposen modificar la llei del 2010 que regula les festes tradicionals amb bous. I van registrar la proposta al Parlament a l’abril acompanyats de les entitats Anima Naturalis i l’Associació Tots Som Poble. Després de diverses pròrrogues, ja s’ha acabat el termini per presentar esmenes a la totalitat. A partir d’ara està en mans de la Junta de Portaveus decidir si ho incorpora a l’ordre del dia del Ple del Parlament.

L’entitat Anima Naturalis ha denunciat recentment amb imatges gravades les caigudes, cops i cremades que van patir alguns bous embolats en les festes de l’Ampolla i de Lligallo del Gànguil i de Sant Jaume d’Enveja.

El 2013 el Govern va aprovar el reglament que, en aplicació de la llei del 2010, regula les festes amb bous i, entre altres, va prohibir la participació de menors de 14 anys als espectacles de festes tradicionals amb bous. Des de llavors, només hi poden ser presents com a espectadors. Així mateix, el reglament també concretava el règim sancionador i detallava que l’obertura, tramitació i resolució dels procediments sancionadors correspon a la Direcció General competent en matèria d’espectacles i activitats recreatives.

Però comuns i CUP volen directament que s’eliminen tres modalitats de correbous: bous a la platja, el bou embolat i bou capllaçat. A partir d’ara està en mans de la Junta de Portaveus decidir si ho incorpora a l’ordre del dia del Ple del Parlament perquè debata i vote les esmenes a la totalitat de Vox i PPC. En cas que es tombessen, la proposta continuaria la seua tramitació parlamentària i encara no quedaria aprovada.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies