HomeTerres de l'EbreXavier Faura presenta l’esborrany del pressupost del Baix Ebre 2021, que ...

Xavier Faura presenta l’esborrany del pressupost del Baix Ebre 2021, que serà de 19,7 milions d’euros

BAIX EBRE // El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha presentat avui al  Consell d’Alcaldes l’esborrany del pressupost comarcal 2021, que serà de 19,7 milions d’euros, per tal que els batlles facin les aportacions que consideren adients. 

El pressupost també s’ha traslladat als grups de l’oposició de l’ens comarcal amb  l’objectiu de consensuar-lo abans de plantejar la seua aprovació al ple. “La  proposta de pressupost comarcal per a l’exercici del 2021 continua apostant  per la contenció de la despesa, per tal de poder garantir la prestació dels  serveis a les persones que realitzem per delegació de competències de la  Generalitat i els ajuntaments”, ha manifestat Faura, que ha afegit també que el  pressupost del 2021 estarà marcat per la situació d’emergència ocasionada per la  pandèmia de la Covid-19. 

Pel que fa a les inversions previstes el 2021 pugen un total d’1,8 milions d’euros,  que es destinaran a la millora de les estacions depuradores d’aigües residuals;  l’enllumenat de la Via Verda de la Val de Zafán al tram comprès entre Tortosa i  Roquetes i la millora de l’eficiència energètica a l’edifici comarcal, entre altres  actuacions. 

Un 27% del pressupost del Consell Comarcal es destinarà a l’àrea de residus, que  tindrà un increment a conseqüència de l’augment del cost del tractament i del  cànon de residus. També un 27% del pressupost correspon a l’àrea de personal,  que l’any que ve s’incrementarà per la contractació de personal finançat a través  de programes del SOC específics per la pandèmia de la Covid-19 i que s’afegeixen  als programes que ja s’executen enguany. 

La previsió del govern comarcal és aprovar el pressupost del 2021 en el ple  ordinari de final de novembre.  

D’altra banda, la directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre,  Mar Lleixà, ha presentat als alcaldes de la comarca el pla d’enfortiment i  transformació de l’atenció primària i comunitària. 

Finalment, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE)  ha exposat els increments dels costos del servei de tractament i recollida de  residus pel 2021. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies

-->