HomeSalutXavier Pallarés: “La situació a les Terres de l’Ebre és alarmant, seguim...

Xavier Pallarés: “La situació a les Terres de l’Ebre és alarmant, seguim amb preocupació els brots i demanem màxima prudència”

El Govern a les Terres de l’Ebre ha celebrat aquest matí la reunió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial en què els representants territorials han constatat que “la situació a les Terres de l’Ebre és alarmant, seguim en preocupació els brots als hospitals i residències de la gent gran i demanem màxima prudència a la ciutadania, ja que les taxes són molt elevades i tenim un alt índex de rebrot” ha explicat el delegat del Govern, Xavier Pallarés.

En aquest sentit, el Baix Ebre i el Montsià són les dues comarques amb les taxes més elevades pels brots als hospitals de Tortosa Verge de la Cinta, on hi ha la 3a planta aïllada, de la Santa Creu de Jesús i també el comarcal d’Amposta; a més del brot de la residència de la Ràpita, i també un altre a la residència de Gandesa.

Al mateix temps, amb la implementació de la nova mesura del confinament nocturn, de les 22 a les 06 hores, els Mossos d’Esquadra augmenten els controls presencials i de compliment de les mesures de protecció establertes. Així Xavier Pallarés ha destacat que des de l’inici del confinament fins ara s’han tramitat un total de 5.400 denuncies a les Terres de l’Ebre; de les quals 26 són d’aquest darrer cap de setmana per comportaments incívics i reincidents i 7 s’han posat la primera nit de confinament nocturn amb sanció, la del 26 al 27 d’octubre, ja que durant la nit del 25 al 26 només s’informava als usuaris.

D’altra banda, els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han establert mesures de control per l’inici de la campanya dels cítrics, que en el moment més àlgid arribar a ocupar un total de 4.000 persones temporeres, per a les quals s’han habilitat diversos espais, com el Goleró a Deltebre o l’Alberg de Sant Jaume, per si fos necessari allotjar alguna d’aquestes persones en el cas d’afectació de la Covid19.

I en el cas del Departament d’Educació, el delegat del Govern ha destacat “la bona feina dels professionals de la comunitat educativa i tots els estudiants, perquè s’ha pogut constatar que no hi ha transmissió comunitària a l’interior dels centres”. Amb tot, Educació i Salut plantegen la possibilitat de dur a terme més cribatges als centres educatius, com s’ha fet fins ahir a Tortosa. Així s’ampliarà també a l’Institut Daniel Mangrané de l’EMD Jesús, i probablement també a Amposta i Roquetes.

El Govern a les Terres de l’Ebre ha reactivat també les reunions interdepartamentals de seguiment de l’evolució de la pandèmia, com ja es va fer a l’inici del confinament, “perquè la situació és molt preocupant i, per tant, demanem a la ciutadania màxima aplicació de les mesures de seguretat establertes i, sobretot, autoprotecció que és la millor protecció per a tothom: neteja de mans, mascaretes ben posades i distància” – ha remarcat el delegat del Govern, Xavier Pallarés.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 24

Últimes notícies