HomeSocietatXavier Pallarés: "L'afectació de la Covid19 a Terres de l'Ebre continua sent...

Xavier Pallarés: “L’afectació de la Covid19 a Terres de l’Ebre continua sent menor que al país però, no podem abaixar la guàrdia si volem arribar al final amb bones dades”

El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha presidit aquest matí una nova reunió extraordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial per valorar l’evolució i situació actual de la pandèmia del coronavirus a l’Ebre. Xavier Pallarés ha destacat que “l’afectació de la Covid19 a les Terres de l’Ebre continua sent menor que a la resta del país i agraïm a la ciutadania el bon compliment del confinament però, no podem abaixar la guàrdia si volem arribar al final mantenint les bones dades

Des de la Delegació del Govern, el seguiment de l’evolució de la pandèmia a les Terres de l’Ebre és diari amb la implicació dels representats territorials dels departaments de la Generalitat i es valoren puntualment les dades d’afectació en tots els sectors, des del sanitari fins al social i econòmic.  En aquest sentit, el delegat del Govern ha explicat en roda de premsa que les dades facilitades pels Mossos i el Departament d’Interior destaquen les 20 denúncies per vulnerar les normes del confinament  fetes ahir dilluns 20 d’abril. Així també destaquen les 16 estafes ‘pushing’ detectades les 6 setmanes d’estat d’alarma mentre que hi ha una reducció notable, del 60% dels fets delictius i del 67% dels fets delictius al patrimoni. A més a més, el Departament està implementant un total de 57 noves places de reforç forestal per afrontar la campanya de prevenció d’incendis el proper mes de juny.

Pel que fa al Departament de Salut, a data d’avui, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre hi ha 181 confirmats i 1.347 casos sospitosos. L’ocupació de la capacitat de l’UCI és de 15 dels 28 llists disponiblesla qual cosa ens alleugereix l’estrès d’aquests llits per a poder augmentar l’atenció d’altres patologies greus i que igualment pateix la nostra ciutadania” – ha explicat Pallarés que també ha destacat “els bons resultats dels testos que estem duent a terme a totes les residència i que en donen resultats negatius, la qual cosa ens satisfà molt i esperem seguir aquesta tendència

D’altra banda, el delegat del Govern ha explicat que la crisi sanitària comporta també una crisi socioeconòmica important, per això, els departament van implementant actuacions per reconduir la siutació un cop se surti del confinament. En el cas del Departament de Treball ha atorgat 68 dels 160 ajuts per autònoms sol·licitades a les Terres de l’Ebre, on també s’han presentat 2.232 ERTO que afecta a 9.107 persones.

Així mateix, des de la Delegació amb els departaments de Salut, Agricultura, Territori i Interior, es crearà una “Comissitó Territorial per gestionar de la millor manera possible i amb la màxima seguretat sanitària els trasllats dels temporers per a l’inici de la campanya de la fruita dolça a la Ribera d’Ebre, amb ampliació i reforç de línies de bus entre el lloc de residència de les persones i els llocs de treball, amb l’ús de la targeta T10-120, a un 1€ el viatge. I també demanarem a l’Estat que puguem utilitzar el 50’% d ela capacitat d’aquests autobusos. Si bé la gent podrà fer servir els vehicles particulars mantenint les mesures establertes” – ha explicat Xavier Pallarés.

També el delegat del Govern ha explicat que el Departament de la Presidència ha publicat avui mateix l’avançament del 50% dels diners que la Generalitat aporta als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades; a més a més, ha anunciat que el Departament també farà arribar els Ajuts a la Dinamització Territorial el proper 30 d’abril. Al mateix temps, ha destacat l’èxit de la convocatòria per als establiments turístics del Departament d’Empresa i Coneixement que, en pràcticament 48 hores s’esgotava la partida pressupostària prevista per aquests ajuts directes.

Finalment, el delegat del Govern també ha recordat que el Departament d’Educació està implementant el desplegament de mitjans tecnològics, tant dispositius com connectivitats, a les famílies sense mitjans per a què l’alumnat pugui acabar el curs telemàticament i “a les Terres de l’Ebre cobrirem les demandes del 100% de les necessitats, ja que finalment tenim menys demanda de la previsió inicial, gràcies també a la col·laboració dels municipis i centres educatius” ha avançat el delegat del Govern. Alhora des del Departament també s’ha acordat que es poden reprendre les tasques de manteniment dels centres educatius, tal com havien demanat des dels municipis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies