HomeSocietat57 mil euros per al departament d'Igualtat i Feminismes a les Terres...

57 mil euros per al departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre

El Departament d’Igualtat i Feminismes reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de la vegueria de Terres de l’Ebre amb una transferència extraordinària de més de 57 mil euros (57.148,53 euros). Els fons s’emmarquen en un programa de suport als ens locals impulsat pel Departament, dotat amb un import total de 2.924.270,62 euros, que té com a objectiu garantir l’accés de tota la població a serveis de qualitat en matèria de primera acollida i informació i atenció a les dones.

Com apunta la directora dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, els recursos del programa s’han distribuït entre els ens locals dels municipis de Catalunya que han rebut un major impacte per l’arribada de persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna. “El programa ha de permetre cobrir millor les sol·licituds d’atenció i acompanyament que reben els ajuntaments i els consells comarcals, i afavorir una acollida centrada en les necessitats de les persones, que faciliti la seva inclusió i minimitzi els impactes negatius de les situacions viscudes”, ha explicat Lleixà.

La directora dels Serveis Territorials ha puntualitzat que, a les Terres de l’Ebre, “el finançament permetrà reforçar el servei de primera acollida del Consell Comarcal del Baix Ebre amb una contractació, que ha de contribuir a un millor acompanyament de les persones perquè es puguin atendre totes les necessitats detectades”. A banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre comptarà també amb 10.000 euros addicionals per a serveis de traducció. Tots els consells comarcals de la vegueria i els ajuntaments d’Amposta i de Tortosa rebran finançament extraordinari “per poder ampliar l’oferta formativa, i afavorir el coneixement de l’entorn i de la societat d’acollida per part de les persones refugiades”, en paraules de Lleixà.

Per últim, tenint en compte que la majoria de persones refugiades arribades d’Ucraïna són dones amb filles i fills a càrrec, la transferència extraordinària preveu també una partida de 12.000 euros per reforçar el servei d’informació i atenció a les dones del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La demarcació de les Terres de l’Ebre acull actualment mig miler de persones refugiades que han fugit de la guerra d’Ucraïna. A Catalunya, el Departament d’Igualtat i Feminismes té registrades en aquests moments 21.762 persones refugiades ucraïneses, acollides tant en dispositius d’allotjament d’urgència com a través de xarxes familiars i de proximitat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies