HomeEnergiaAmiblu renova la màxima certificació d'energia verda per segon any consecutiu

Amiblu renova la màxima certificació d’energia verda per segon any consecutiu

El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu ha renovat per segon any consecutiu la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”.

La certificació “Energía sostenible 100%”, que otorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC), acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la seva planta de Camarles prové de fonts d’energia 100% renovables. L’acreditació té una durada d’1 any i és prorrogable.

Compromís mediambiental d’Amiblu

Amiblu és una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) encomanats pel Pacte Mundial de Nacions Unides i manté una aposta ferma per la reducció de l’impacte mediambiental i la cura del medi ambient, amb l’adopció progressiva de mesures que contribueixin a reduir la petjada de carboni.

En els darrers tres anys, i gràcies al pla estratègic de transició ecològica “Amiblu Green 2022-2024”, la companyia ha realitzat grans inversions a la seva planta de Camarles (Tarragona) per reduir les emissions de CO2 un 62%, en passar de les 1.700 tones de CO2 l’any 2020, a les 650, el 2022.

A més de la certificació “Energia sostenible 100%”, el 2022, Amiblu també ha obtingut el triple segell energètic “Calculo, Reduzco, Compenso”, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. A més, ha instal·lat més d’un miler de plaques fotovoltaiques a la coberta de la planta de producció de Camarles; ha implementat la circularitat en el sistema de producció, en utilitzar resines reciclades en el seu procés de fabricació i reutilitzar els residus excedents; disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental, i, recentment, ha incorporat una ECOTaxa a la seva oferta comercial.

El principal objectiu del pla de transició ecològica és convertir la planta de producció de Camarles en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV zero emissions netes.

Marc Tena, director de Sostenibilitat d’Amiblu a Espanya, afirma: “A Amiblu estem fent un gran esforç per adoptar de manera progressiva mesures concretes que ajudin a frenar la crisi climàtica i minimitzar l’impacte mediambiental. A més, els nostres sistemes de fabricació propis estan molt optimitzats i fabriquem tots els nostres productes de la manera més eficient possible, reduint les emissions de CO2 al mínim. Necessitem que les administracions locals valorin el nostre esforç i donin suport a la nostra producció en les obres públiques espanyoles”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies