HomeSuccessos83 persones han dormit fora de casa seva per les inundacions del...

83 persones han dormit fora de casa seva per les inundacions del dimecres

M茅s de 80 persones han dormit fora de casa per les inundacions d’aquest dimecres a l’Ebre. A Alcanar, 58 persones han estat allotjades a l’hotel Carlos III, 5 al Montecarlo i 14 al Pavell贸 Municipal, mentre que 6 persones han passat la nit a l’hotel Bonlloc d’Ulldecona. Les carreteres s’han reobert al tr脿nsit a quarts de vuit del mat铆, com tamb茅 el servei ferroviari entre Ulldecona i l’Aldea. El Servei d鈥橢merg猫ncies M猫diques (SEM) ha realitzat 9 atencions des de dimecres al vespre, cap greu. Creu Roja de Catalunya, que ha at猫s 14 persones al pavell贸 d’Alcanar, tamb茅 est脿 realitzant el seguiment d’unes 300 persones vulnerables amb teleassist猫ncia. El servei el猫ctric ha quedat totalment restablert. Es demana prud猫ncia en la mobilitat.

Protecci贸 Civil mant茅 en alerta el pla Inuncat. El comit猫 t猫cnic s’ha reunit a primera hora per seguir l’evoluci贸 de l’emerg猫ncia. La passada nit no s’han produ茂t noves incid猫ncies destacables. Al llarg del dia les tasques se centraran a completar la neteja i l鈥檃tenci贸 de les persones amb els cossos operatius i amb l鈥檃juda de voluntariat de Protecci贸 Civil.

Segons el Servei Meteorol貌gic de Catalunya (SMC), les pluges previstes per a la nit i matinada s’han anat produint sense registres rellevants i ja hauria finalitzat l鈥檈pisodi de pluges intenses i abundants a la zona.

Atesa la finalitzaci贸 de l鈥檈pisodi de pluges i de les incid猫ncies m茅s greus, al Comit猫 T猫cnic de l鈥橧nuncat s’ha acordat aixecar la petici贸 de no mobilitat. Tot i aix貌, es demana a la ciutadania de la zona que es mogui amb molta prud猫ncia a l鈥檋ora d鈥檃valuar els possibles desperfectes.

Protecci贸 Civil recorda que cal precauci贸 en la mobilitat, sobretot en les vies secund脿ries interurbanes per possibles inundacions encara, i en les zones urbanes que la mobilitat sigui la imprescindible per no dificultar les tasques dels equips d鈥檈merg猫ncia que es troben treballant a la zona. Tamb茅 es demana no baixar encara a soterranis i p脿rquings que estiguin inundats per evitar possibles accidents.

El tel猫fon d鈥檈merg猫ncies 112 ha rebut fins a les 8 hores 711 trucades per 527 incid猫ncies, sobretot del Montsi脿 (638), de les quals destaquen les 479 trucades del municipi d鈥橝lcanar. Durant la nit (entre les 22 i les 7 hores), s’han rebut 13 trucades.

Per part dels Bombers, al llarg de la nit i matinada s鈥檋a mantingut el dispositiu a la zona afectada, amb prop d鈥檜n centenar d’efectius, principalment als municipis d鈥橝lcanar, Ulldecona i Sant Carles de la R脿pita. Concretament, des de l鈥檌nici de les pluges a les 12 del migdia de dimecres, Bombers han rebut 442 avisos provinents de la Regi贸 d鈥橢merg猫ncies de les Terres de l鈥橢bre.

Els Mossos d鈥橢squadra no han at猫s cap incid猫ncia destacada aquesta nit. Hi ha despla莽ats 88 efectius.

Pel que fa a les telecomunicacions, dimecres a les 23 hores es va recuperar el servei Vodafone a Sant Carles de la R脿pita i a Alcanar. Les incid猫ncies amb la resta d鈥檕peradors es mantenen a hores d鈥檃ra.

El CECAT de Protecci贸 Civil de la Generalitat es mant茅 en contacte amb els ajuntaments de la zona per avaluar i atendre les possibles necessitats de la poblaci贸 especialment la m茅s vulnerable. T猫cnics de Protecci贸 Civil de la Generalitat estan actuant sobre el terreny per facilitar les tasques de coordinaci贸 i atenci贸 a la poblaci贸. A la zona estan actuant equips de voluntariat de protecci贸 civil en suport a les diferents tasques en curs.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 84 = 86

脷ltimes not铆cies