La ruta gastronòmica “A Tortosa de tapes” se celebrarà enguany entre el 3 i 13 d’octubre, i coincidirà el primer cap de setmana amb el festival d’intervencions efímeres A Cel Obert. Després que el 2023 no es fes, la capital del Baix Ebre recupera este esdeveniment gastronòmic que organitza anualment la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Tortosa amb el suport de l’associació d’hostaleria i turisme Platigot.
El Águila, del grup Heineken, és la marca de cervesa que patrocina enguany la vuitena edició d’este certamen en què hi participaran un total de 21 bars i restaurants. Els xefs amb estrella Michelin Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, i Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, col·laboren en esta nova ruta gastronòmica tortosina amb l’objectiu de supervisar l’elaboració de les tapes. “La idea és aportar una mica d’experiència, una visió des de fora per a indicar com poder millorar la tapa que han elaborat”, ha explicat Pep Moreno, en l’acte de presentació que ha tingut lloc a la vora del riu, al costat de les lletres de Tortosa.
El preu de la tapa i la beguda s’incrementa en mig euro en relació a l’última edició celebrada el 2022 i en costarà 4. A més, cinc restaurants de la ciutat oferiran menús especials a un preu de 30 euros. Esta ruta gastronòmica sempre ha tingut una gran acceptació ciutadana des que es va crear el 2014 i en l’última que s’hi va fer, l’any 2022, se van repartir un total de 15.356 tapes.
L’alcalde Jordi Jordan considera que “A Tortosa de tapes” és un esdeveniment “molt important per a la ciutat perquè dinamitza la restauració, promou la nostra gastronomia de km 0, atreu visitants i repercutix en el comerç”.
Jordan ha destacat que el certamen tindrà una vessant solidària que permetrà a la ciutadania en situació de vulnerabilitat gaudir de la degustació de tapes. També les persones que donen sang del 3 al 13 d’octubre rebran vals a bescanviar per quatre tapes.