HomeEducacióAcaba la segona reunió de mediació entre Educació i els docents amb...

Acaba la segona reunió de mediació entre Educació i els docents amb les posicions “molt allunyades” segons els sindicats

La segona reunió de mediació per desencallar el conflicte entre el Departament d’Educació i els docents i que ha portat a una convocatòria de vaga de cinc dies ha acabat sense acord aquest dijous. Eli Pericas, portaveu del comitè de vaga, ha explicat que les posicions estan “molt allunyades” i, de fet, ha cridat a la mobilització al carrer en les dues jornades de vaga que queden, la setmana que ve. La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha destacat que hi ha “voluntat d’entesa” a la taula. Les parts han explicat que s’han intercanviat propostes, però uns i altres s’han mostrat molt reservats amb el contingut en tractar-se d’un context de negociació. La propera reunió serà aquest divendres.

La segona reunió de mediació, al Departament de Treball, havia començat al matí i, després d’un recés per dinar, les parts han tornat a seure i la trobada ha acabat cap a quarts de 7 del vespre. El comitè de vaga i Educació s’han intercanviat documentació amb propostes, segons han explicat les dues parts en unes breus declaracions als mitjans de comunicació a la sortida de la reunió.

Pericas, del sindicat majoritari, USTEC-STEs, i que ha parlat com a portaveu del comitè de vaga, ha destacat que les converses continuen, però que ara com ara les posicions estan “molt allunyades“. La portaveu del comitè ha fet una crida per participar a les mobilitzacions previstes per a les jornades de vaga de la setmana que ve, amb una manifestació a Barcelona dimarts i protestes en diversos municipis dimecres, ha anunciat.

Per la seva banda, Collell ha assenyalat que hi ha un “bon clima” i que ha estat aquest dijous quan han començat a intercanviar propostes, ja que la primera reunió, dimarts passat, va ser més aviat una sessió de contextualització, ha dit. “Hi ha punts en què estem més a prop i en d’altres estem més lluny, l’important és que anem avançant i ens acabem trobant“, ha valorat.

Collell ha explicat que han traslladat als sindicats que des del departament no entenen “massa” per què continuen amb la convocatòria de vaga, però no ha volgut fer prediccions del que pot passar en els propers dies, preguntada per si veu factible un acord que permeti desconvocar l’aturada abans de les dues jornades que queden. “Estem aquí, estem asseguts, però tot allò que passa en aquest espai de negociació ha de quedar aquí dins“, ha resolt la directora general.

La mediació busca desencallar el conflicte que ha portat a convocar una vaga de cinc dies a escoles i instituts per part dels sindicats USTEC, CCOO, UGT, Intersindical, Professors de Secundària, CGT i USOC. Les tres primeres jornades van ser la setmana passada i les dues que queden estan registrades per dimarts i dimecres que ve. Els sindicats van convocar la vaga just després que el Govern anunciés l’avançament del calendari escolar, que consideren que és “la gota que ha fet vessar el got“, ja que hi ha molts altres motius pels quals protesten.

Els sindicats es queixen de la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, sobretot per la falta de consens amb la comunitat educativa en algunes de les decisions que ha pres; demanen la moratòria d’un any en l’avançament del calendari escolar i no aplicar els nous currículums. Sobre aquest punt, el conseller va anunciar la setmana passada, en plenes jornades de vaga, que seria flexible en l’aplicació del nou currículum el curs que ve.

Les organitzacions sindicals també demanen revertir les retallades i tornar a les condicions laborals prèvies al 2010; reduir les ràtios; més recursos per aplicar el decret de l’escola inclusiva per atendre la diversitat; estabilitzar el personal interí i que es destini almenys el 6% del PIB català a educació -en l’actualitat no arriba al 4%-. També, reclamen al Departament cobertura legal davant la sentència del 25% del castellà a l’escola, que s’ha d’aplicar de forma imminent, una situació que va motivar una altra jornada de vaga, aquest dimecres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies