HomeSocietatL’armador Jordi Pitarque relleva en la presidència de la Confraria de Pescadors...

L’armador Jordi Pitarque relleva en la presidència de la Confraria de Pescadors de l’Ampolla a Josep Molina, després de gairebé 40 anys

L’armador Jordi Pitarque Roch és el nou president de la Confraria de Pescadors de l’Ampolla. El passat dissabte 12 de març van celebrar-se les eleccions per a la presidència de l’entitat, en què van presentar-se dos candidats: Josep Molina, que ha estat els últims anys, gairebé quaranta, al capdavant de la Confraria, i l’armador local Jordi Pitarque Roch. Els resultats de la votació van ser clars: 12 votants van decantar-se pel nou candidat i 4 van optar per la reelecció de Molina.

Jordi Pitarque és un dels nou patrons majors que han pres possessió del càrrec que ostentaran durant els pròxims quatre anys, i ho fa amb “il·lusió, i amb ganes de tirar endavant la Confraria, tal com ha fet el meu predecessor durant 37 anys”.

La seua arribada al càrrec arriba en un moment complicat per al sector pesquer, que veu perillar la seua viabilitat econòmica per la dràstica reducció prevista de les jornades de treball en el Pla Multianual de la Pesca Demersal de la Unió Europea; també perquè “els preus de la llum i dels carburants s’estan apujant, en canvi, els del peix, no”; així com als possibles temporals que puguen vindre.

La flota de la Confraria de Pescadors de l’Ampolla compta amb dos embarcacions d’arrossegament i deu d’arts menors.

 

La resta de presidents de Confraries de l’Ebre renoven mandat

Quant a la resta de Confraries de Pescadors de les Terres de l’Ebre, els patrons majors que hi havia fins ara han renovat el mandat. Així, Miguel Brull seguirà al capdavant de la Confraria de la Cala; Francesc Carrillo, a la de les Cases d’Alcanar; Lluís Àngel Casanova, a la de Deltebre; i Eusebio Rosales, continuarà presidint la Confraria de la Ràpita.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies

-->