HomeCulturaTortosa dedica una sala de l'auditori Felip Pedrell a la memòria de...

Tortosa dedica una sala de l’auditori Felip Pedrell a la memòria de Marisa Valls, exprofessora de l’Escola de Teatre

Des d’este dijous, una de les aules de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, a l’auditori Felip Pedrell, recordarà la figura de l’exprofessora del centre, Marisa Valls. L’anunci d’este homenatge l’ha fet l’alcaldessa, Meritxell Roigé, en el decurs de l’acte de commemoració del Dia Mundial del Teatre, que ha tingut lloc este dijous 24. Tant Roigé com la directora de l’escola teatral, Marga Julià, han recordat la figura de Marisa Valls, de la qual han assenyalat que va ser una persona molt coneguda i molt estimada a la ciutat, fruit de la seua activitat incansable: “Marisa Valls va ser una dona compromesa amb Tortosa, un exemple de bona persona que estava implicada en nombroses activitats, tant del món cultural com d’altres àmbits de l’activitat a la nostra ciutat“, ha assenyalat l’alcaldessa.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de membres de la família de l’exprofessora, s’ha donat a conèixer la imatge que presidirà l’accés a l’aula Marisa Valls: una placa feta per la dissenyadora Marta Viladrich, també professora de l’Escola Municipal de Teatre. La imatge evoca diferents facetes desenvolupades per Marisa Valls, com ara el circ, en el qual va practicar modalitats com el trapezi; el claqué, disciplina que va impartir a l’EMTT juntament amb altres, com la dansa; la música, tant en el vessant com a intèrpret així com a docent a diverses escoles del territori; o el ‘clown’, que la va portar a participar amb l’ONG Pallassos Sense Fronteres.

Foto: Ajuntament de Tortosa

L’acte ha finalitzat amb la instal·lació de la placa a l’entrada de l’aula que portarà el nom de Marisa Valls: la més gran de les que ocupa l’EMTT a l’auditori.

Un any més, l’Escola Municipal de Teatre ha aprofitat la celebració del Dia Mundial del Teatre (que es commemorarà diumenge 27) per a portar a l’escenari una obra que permeta posar en pràctica tot allò que l’alumnat està aprenent durant el curs. En total, més d’un centenar d’actors i actrius, de totes les edats i corresponents als diferents nivells formatius del centre, han passat per l’escenari . Enguany, la temàtica triada s’ha centrat en els contes tradicionals, i ha pres com a referència l’obra ‘Boscos endins’, del dramaturg Stephen Sondheim, al qual l’EMTT també ha volgut recordar després de la seua mort el novembre passat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 20

Últimes notícies