HomeEconomiaAcció Climàtica amplia en 44 milions la línia d'ajuts per a l'estalvi...

Acció Climàtica amplia en 44 milions la línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica en la indústria

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha ampliat en 44 milions d’euros la línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica en la indústria. Amb esta ampliació, incrementa la dotació fins als 150 milions d’euros des de la seva posada en marxa, l’any 2019, dels quals ja n’ha atorgat 89.

Fins a dia d’avui, estos ajuts han generat una inversió induïda de 444 milions d’euros repartits en 736 projectes. Este darrer increment de pressupost permetrà atendre aquelles peticions que havien quedat en llista d’espera i també noves sol·licituds. Paral·lelament a l’ampliació del pressupost, també s’ha allargat la vigència de la línia fins a 30 de juny de 2024 o fins a que s’esgotin els recursos.

Així ho ha anunciat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, durant la sessió d’obertura del curs IN 2023, els seminaris de gestió energètica a la indústria que organitza l’ICAEN. Els ajuts estan destinats renovació d’equips, innovació en els processos productius i a la instal·lació de sistemes de gestió de l’energia.

Esta serà la tercera ampliació del pressupost d’aquesta línia. La dotació inicial, de 48,7 milions d’euros, va rebre gairebé 400 sol·licituds per valor de 75 milions d’euros i, per tant, excedien el pressupost disponible. Per atendre totes les peticions rebudes, el 2021 es va incrementar el pressupost en 35 milions d’euros, i el 2022 s’hi van afegir 25 milions addicionals. A aquestes dues ampliacions hi han acudit, fins ara, 705 projectes per un import sol·licitat d’ajuts de 87 milions d’euros, fet que havia generat una nova llista d’espera que, amb la darrera ampliació de 44 milions d’euros, quedarà coberta.

La dotació econòmica de la línia prové del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica –és a dir, dels consumidors- i creat a instàncies de la Unió Europea per tal que els estats contribueixin a la transició energètica. A Catalunya, l’ICAEN és l’ens que s’encarrega de gestionar-los i de rebre i avaluar les sol·licituds de les empreses.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 45

Últimes notícies